Nikada ranije napadač Bijelo-plavih nije igrao na novom riječkom stadionu, na kojem u nedjelju gostuju naši Osječani.

Dva će Riječanina u nedjelju navečer braniti boje Osijeka u derbiju s Rijekom na Rujevici. To su Ivica Ivušić i Antonio Mance koji nikada nisu imali priliku igrati u seniorskoj momčadi aktualnog viceprvaka Hrvatske. Naš napadač se ne opterećuje spoznajom da će zaigrati u rodnom gradu protiv kluba u kojem je prošao mlađe kategorije.

Ne stavljam si takav pritisak, mislim da nema ni potrebe za tim. Utakmicu dočekujem kao i svaku drugu, nadajući se da svojom igrom mogu pridonijeti što boljem nastupu momčadi za koju nastupam i rezultatu koji bi nas na kraju zadovoljio. Naravno da volim doći u svoju Rijeku, no nisam na odmoru da mogu biti sasvim opušten. Dolazim sa suigračima što bolje se prezentirati u derbiju. Osobno nikada ranije nisam igrao na Rujevici, ovo će mi biti prvi puta, rekao je Mance.

„Vjerujem da ćemo odigrati dobru utakmicu“

Antonio, dakako, cijeni Riječane i o njima govori s dužnim respektom. Uostalom, to je protivnik Osječana i zaslužio svojim igrama i rezultatima, ne samo ove sezone:

Dobra su ekipa, fino izbalansirana, pokazali su to i protiv Škota u ove dvije prethodne utakmice. Čvrsti su, teško im je postići pogodak, a prema naprijed imaju neugodne igrače koji svojim individualnim kvalitetama mogu puno toga napraviti. Imaju i dobrog trenera, to je također činjenica. Ne bih sada uspoređivao njih i nas, vidjet ćemo sve na terenu. Vjerujem da ćemo odigrati kvalitetnu utakmicu, nema razloga da ne bude tako. A što se ishoda tiče, uvijek sam optimist i nadam se najboljem.

Foto: Davor Javorović/PIXSELL