Da bi se došlo do uspjeha u gostima kod Rijeke jasno jeda Osječani u svim linijama moraju biti na visokoj razini.

Drugi je uzastopni derbi pred nogometašima Osijeka. U prvom im je izmaknula pobjeda nad prvakom Dinamom uz dobar nastup, pa su Osječani otputovali na Kvarner s uvjerenjem da mogu biti na istoj, pa i boljoj razini kada je igra u pitanju, vjerujući da su u stanju nadjačati svoga domaćina koji trenutno paralelno vozi na dva kolosijeka jer je aktivan i na europskoj sceni. Da bi u tomu uspjeli, sigurno će morati ponoviti dobar dio onoga što su u Rijeci pokazali 2017. kada su osvojili sva tri boda ili sezonu kasnije kada je bilo neriješeno. Doduše, puno je igračkih promjena u obje momčadi u odnosu na te dvoboje, ali je važno ponoviti takav pristup i energiju na terenu.

Prezentirati se na najbolji način

Riječani su stekli bitnu dozu samopouzdanja dvostrukim trijumfom nad Aberdeenom, a ne može se reći da su u prvenstvu imali nekakav kiks jer izgubiti u Gorici, i to još u iščekivanju vrlo važnog nastupa u Europi, ne spada u kategoriju ishoda zbog kojih bi itko trebao dramatizirati. Dakle, po jedan poraz i to na istom gostovanju imaju i jedni i drugi te svakako žele nakon nedjeljnog derbija „podebljati“ svoj bodovni saldo. Respekt je zasigurno obostran iako to ne znači da će ga biti u prevelikoj mjeri i na samome terenu, kada počne utakmica. Lijepo je igrati na Rujevici jer i ambijent uvijek bude onaj pravi, nogometni, pa i Bijelo-plavi u takvom ozračju imaju veliku želju odigrati dobro, prezentirati se i onom puno širem TV auditoriju na najbolji način te ostvariti željeno.

Vrlo zahtjevna zadaća

Jasno je da se u svaki susret ulazi s mišlju i nadom da se može uzeti, odnosno osvojiti – najviše. Takav pristup nema razloga mijenjati ni u Rijeci. Protivnik je, dakako, kvalitetan i protiv svakoga ide na nadigravanje, stoga će i Osječani, ne dvojimo, imati prostora i mogućnosti napraviti nešto više na polovici svoga domaćina. U takvim susretima važno je imati što više raspoloženih pojedinaca jer se Rijeku teško može iznenaditi s tek ponekim nadahnutim akterom u svojim redovima. Mora ih biti u svim linijama jer je realno očekivati vrlo zahtjevnu zadaću u kojoj se pogreške skupo kažnjavaju, a i najmanji detalj može presuditi pobjednika. Što si hrabriji i odlučniji, to si bliži uspjehu, stoga ćemo na kraju kapetanu Škoriću i suigračima poželjeti da budu upravo takvi, spremni za sve izazove koji ih očekuju ove nedjelje od 20 sati.