U susretu protiv Lokomotive, Bijelo-plavi su u dva navrata stizali prednost protivnika, pa je najvažnije da nisu ponovno ostali praznih ruku, no ono što ohrabruje je bila igra i karakter igrača Osijeka.

Nakon vrlo zanimljivog dvoboja između Lokomotive i Osijeka, treneri su na press konferenciji iskazali zadovoljstvo igrom svojih momčadi, iako su obojica imali za čime i žaliti. Osijekov kormilar Ivo Šušak najavljivao je kako će njegovi izabranici učiniti sve da bi uzeli sva tri boda, ali na kraju nije bio razočaran ni polovičnim učinkom.

"Mislim da smo pokazali ovom utakmicom da za nas nema predaje. Posebno smo bili u opasnoj situaciji kada smo nakon Aneffova gola za izjednačenje odmah primili pogodak. No, nismo posustajali i u jednoj vrlo zanimljivoj utakmici smo zasluženo došli do boda koji nam puno znači, ne toliko zbog bodovnog učinka, koliko zbog potvrde naših dobrih igara iz prethodnih susreta. Važno je da opet nismo pokleknuli u završnici dvoboja i mogu čestitati svojim igračima", rekao je Šušak.

Trener Lokomotive Tomislav Ivković smatra da je neriješeni rezultat najpravedniji ishod ogleda u Kranjčevićevoj:

"Teška utakmica, pogotovo jer smo tjedan dana ranije doživjeli neugodan poraz i onda nam nije bilo lako igrati protiv Osijeka koji sasvim sigurno ima kvalitetu za bolji plasman od trenutnog. Prosuli smo u dva navrata naše vodstvo i zbog toga mi je krivo. Imali smo kod 2:1 veliku šansu osigurati pobjedu, nismo zabili i odmah smo ga primili na suprotnoj strani. Bez obzira što nisam zadovoljan rezultatom i bod je nekakav učinak i vidjet ćemo na kraju koliko će nam značiti u borbi za vrh tablice."

Na pitanje može li remi opravdati očekivanja u situaciji u kojoj se Osijek nalazi, Šušak je odgovorio:

"Mi smo sigurno tražili više, ali kada utakmica s takvim suparnikom završi neriješeno moram biti zadovoljan. Mislim da smo danas pokazali da možemo i s najkvalitetnijima igrati ravnopravno i to mi daje optimizam u završnici prvenstva."