Bijelo-plavi nisu završili polufinalni ogled s Rijekom, a zbog pristranog suđenja odustali su i od susreta za treće mjesto.

Pioniri našeg prvoligaša proteklog su vikenda igrali na završnici „Nike Premier Cupa“ u Zagrebu. Trebao je to za njih biti praznik nogometa, ali je ispalo da su naši klinci iz metropole ponijeli ružne uspomene jer su osjetili sudačku nepravdu, kao i njihovi treneri. Naime, Osijek je igrao u polufinalu protiv Rijeke i u samoj završnici susreta, kod rezultata 1:1 (strijelac je bio Marko Vladić), protiv bijelo-plavih je dosuđen, kažu oni koji su gledali utakmicu, nepostojeći jedanaesterac uz isključenje vratara koji ga je skrivio. To je uzrokovalu lavinu nezadovoljstva ne samo među dječacima na terenu, nego i na osječkoj klupi. Trener Ronald Grnja ukratko nam je prepričao:
- Penal je zaista bio izmišljen, a budući da smo ostali i bez vratara, pozvao sam svoje igrače pred našu klupu da vidimo što ćemo poduzeti i na koji način reagirati na takvu nepravdu. Nismo mogli ni uvesti pričuvnog vratara jer smo prethodno obavili sve tri zamjene, a imajući u vidu da su nam se slične stvari na tom turniru događale i prošle godine, kolega Ivan Maras, ja i voditelj naše nogometne Škole Miroslav Žitnjak skupa smo procijenili da nema smisla sudjelovati u takvom scenariju. No, nije istina da smo napustili teren. Ostali smo pred klupom nekoliko minuta, a sudac je označio kraj susreta.
Iz protesta zbog takvog pristranog suđenja koje je izravno utjecalo na rezultat ogleda s vršnjacima iz Rijeke, rukovodstvo Osječana odustalo je od susreta za treće mjesto koje su trebali odigrati protiv Zagreba.
- Imali smo dosta primjedbi i prigodom samog ždrijebanja skupina, već na kvalifikacijskom, regionalnom turniru, održanom na Akademiji Krpan/Babić. Isto se i sada ponovilo u Zagrebu gdje smo svrstani u skupinu s Dinamom i Hajdukom. Nekako se sve skupa događalo isključivo protiv nas i na našu štetu, a onda je teško ne reagirati. Vjerojatno ćemo se o svemu i službeno očitovati idućih dana, rekao nam je Miroslav Žitnjak.
I tako su u drugom planu ostale vrlo dobre igre naših pionira koji su u prvom susretu slavili protiv Hajduka s 2:1 (golovima Borne Brekala i Patrika Dubravca), a potom izgubili od Dinama rezultatom 0:1 iako su i u tom nastupu prezentirali dojmljiv nogomet. Dodajmo da je u finalu Rijeka svladala Hajduk s 1:0 i osvojila prvo mjesto.