Dosadašnji je dopredsjednik dobio jednoglasnu potporu, a na čelnoj će poziciji biti barem do svršetka ove natjecateljske godine. Jednoglasnom odlukom peteročlanog Nadzornog odbora Nogometnog kluba Osijek, Miroslav Kos danas je imenovan novim predsjednikom našeg prvoligaša.

Kos je i sam istaknuo kako je u pitanju prijelazno, dakle, privremeno rješenje u vrlo osjetljivom razdoblju kada se bijelo-plavi grčevito bore za opstanak u HNL-u, vodeći računa i o preuzetim obvezama u postupku predstečajne nagodbe i općenito o funkcioniranju NK Osijeka. 

Široj osječkoj javnosti, Kos je poznat kao dugogodišnji uspješni privrednik koji je dugo bio na čelnim funkcijama u osječkoj Šećerani, a u Gradskom vrtu je punu 21 godinu uspješno sudjelovao u radu Škole nogometa, djelujući kao član Uprave kluba.

Članovi Nadzornog odbora su zaključili da je u novonastalim okolnostima, uslijed neopozive ostavke dosadašnjeg predsjednika Slobodana Tolja, bilo najvažnije zadržati kontinuitet rukovođenja, a budući da je Kos bio najbliži Toljev suradnik, logično je bilo da ga i naslijedi na odgovornoj dužnosti. S današnje je sjednice poručeno da je prioritet osigurati sve što je potrebno da bi osječka momčad mogla, ravnopravno s ostalima, odraditi posljednji krug državnog prvenstva i na zelenom terenu izboriti opstanak što je velika želja i svih navijača bijelo-plavih.