Sve tri osječke momčadi: pionirska, kadetska i juniorska momčad planiraju biti pri vrhu prvenstvene ljestvice.

Predstojećeg vikenda počinje državno prvenstvo u mlađim kategorijama. Ponovno će se u HNL-u natjecati juniori, kadeti i pioniri, a u svim uzrastima NK Osijek ima ambiciju naći se među najboljim momčadima koje će se boriti za plasman u vrhu ljestvice. Juniori novu sezonu otvaraju domaćim ogledom s Rudešom koji je na rasporedu u subotu od 10 sati. Trener Tomislav Steinbruckner u najavi ističe:

Dosta ćemo miksati sa sastavom, budući da ćemo koristiti i igrače iz B momčadi, poput Latkovića, Almeide, Kuprešaka te novopridošlih Belje i Baltića. Kada su rezultati u pitanju, uvijek želimo biti bolji nego dosad, mislim da je realnost plasman oko trećeg mjesta. Uvijek su nam konkurenti Dinamo, Hajduk, Rijeka i Lokomotiva, a utakmice će pokazati tko ima kvalitetu za sam vrh. Siguran sam da će prvenstvo biti vrlo zanimljivo.

Stigla su i pojačanja

Što se tiče kadetske momčadi, Tomislav Radotić preuzeo je generaciju 2003. s kojom kreće u borbu za bodove. U prvom susretu Osijek će ugostiti vršnjake iz Solina, a igrat će se u nedjelju na Bikari s početkom u 11,45 sati.

Napravili smo dosta dobru doselekciju i mogu reći da sam zadovoljan, pa me veseli i start ligaškog natjecanja. Došli su nam Crnčić i Parezanović koji su neupitna pojačanja, uz naše reprezentativce Kolića i Miloševića te godinu dana mlađeg Mikolčića i sve ostale koji dosta obećavaju (Polić, Kuprešak, Conjar…). Rekao bih da možemo dosta toga, da nam je momčad potentna i vjerujem da će to potvrditi već na samome startu HNL-a.

Prvi nastup u HNL-u za 2005. godište

Pionire će u novoj natjecateljskoj godini voditi iskusni trener Tomislav Priegl koji je do sada bio koordinator u tom uzrastu.

Jako dobro poznajem generaciju 2005. godišta jer sam bio uz njih dvije godine. Dobili smo 4-5 novih igrača, a neki su već potvrdili da će nam osnažiti momčad. Rekao bih da smo kvalitetniji nego lani, osim toga dečkima će biti izazov prvi puta zaigrati u državnom prvenstvu jer su do sada nastupali na regionalnoj razini. Ne sumnjam da ćemo biti konkurentni klubovima koji pretendiraju za sam vrh jer su i neki turniri na kojima smo sudjelovali potvrdili kako imamo pravo biti optimisti.

I pionirska momčad će startati domaćim ogledom sa Solinom koji u nedjelju počinje u 10 sati, također na Bikari.

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL