NK Osijek NK Osijek NK Osijek Prikaži izbornik
Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies).
Više informacija možete pronaći OVDJE.Prihvaćam
Spojiti teoriju s praksom

Povećava se broj partnera Bijelo-plavih

Spojiti teoriju s praksom

23.08.2019.

NK Osijek i Veleučilište Lavoslav Ružička iz Vukovara započeli su obostrano korisnu suradnju.

Nogometni klub Osijek i Veleučilište Lavoslav Ružička iz Vukovara usko surađuju o čemu svjedoči i potpisani ugovor iz prve polovice ove godine. Riječ je o nastavnoj i stručnoj suradnji, razmjeni iskustava na području istraživačkih i drugih projekata, organiziranju stručnih skupova o temama od zajedničkog interesa kao i izvođenju stručne prakse studenata. Dekan dr.sc. Željko Sudarić je na prigodnoj konferenciji za novinare u Gradskom vrtu pojasnio:

Provodimo tri stručna preddiplomska programa: studij fizioterapije, upravni studij i studij ekonomije te diplomski studije fizioterapije. Za suradnju s NK Osijek smo se odlučili jer je riječ o sportskom kolektivu koji sada funkcionira na europskoj razini, a kada je on tako uspješan i priznat onda će tako biti i s njegovim partnerima. Osim toga, nogomet više nije samo igra, nego je sve više tehnologija i znanost, pa mu je nužan stručan i znanstveni kadar. U taj su proces uključeni naši stručni djelatnici, ali i sami studenti. Na osnovu potpisanog ugovora oni će u NK Osijek obavljati stručnu praksu. Taj je projekt već započeo i povratne su informacije izvrsne.

Struka ima presudni značaj

Profesor Dražen Pejić voditelj je sportske udruge studenata i dugogodišnji nogometni sudac. Naglasio je kako su posvuda fizioterapeuti među najbitnijim ljudima u stručnim stožerima.

Naši su diplomirani studenti zaposleni u Osijeku, Dinamu Istri 1961 i Slaven Belupu. NK Osijek je apsolutno brand na ovim prostorima, jako dobro organiziran, pa pruža i mogućnost odgovarajuće edukacije u praksi. Siguran sam da ćemo i ubuduće veliki broj mladih ljudi osposobiti za rad u takvoj sredini kao što je jedini slavonski prvoligaš.

U ime Bijelo-plavih novinarima se obratio tehnički voditelj Škole nogometa Miroslav Žitnjak:

Suradnja je obostrano korisna jer najbolji je put spojiti teoriju s praksom. Uvijek smo bili svjesni, a sada posebno, da moramo svaki dan nešto novo naučiti, da se želimo razvijati i da nam struka pritom ima presudni značaj. Mi ćemo dobiti stručan, školovani kadar dok će studentima praksa dobro doći. Neka ih je što više kod nas u Klubu i neka odrađuju svoj dio posla.

Koliko je zanimanje za studij fizioterapije govori i činjenica da je upisna kvota 110 studenata, a prijavilo se njih 650 s područja cijele Republike Hrvatske.

HT Prva liga

1.Hajduk8+1016
2.Dinamo7+916
3.Osijek8+313
4.Rijeka7+212
5.Gorica8+112
6.Lokomotiva8+211
7.Istra 19618-38
8.Slaven Belupo8-127
9.Inter-Zaprešić8-46
10.Varaždin8-84

Sljedeća utakmica

Hrvatski Telekom Prva liga, 9. kolo

Lokomotiva - Osijek

Nogometni stadion Zagreb, 20.09.2019. 18:00

Prethodna utakmica

Hrvatski Telekom Prva liga, 8. kolo

Osijek - Varaždin 2:2

Stadion Gradski vrt, 15.09.2019. 16:30

NK Osijek @ Instagram

Ostale vijesti