NK Osijek NK Osijek NK Osijek Prikaži izbornik
Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies).
Više informacija možete pronaći OVDJE.Prihvaćam
Spojiti teoriju s praksom

Povećava se broj partnera Bijelo-plavih

Spojiti teoriju s praksom

23.08.2019.

NK Osijek i Veleučilište Lavoslav Ružička iz Vukovara započeli su obostrano korisnu suradnju.

Nogometni klub Osijek i Veleučilište Lavoslav Ružička iz Vukovara usko surađuju o čemu svjedoči i potpisani ugovor iz prve polovice ove godine. Riječ je o nastavnoj i stručnoj suradnji, razmjeni iskustava na području istraživačkih i drugih projekata, organiziranju stručnih skupova o temama od zajedničkog interesa kao i izvođenju stručne prakse studenata. Dekan dr.sc. Željko Sudarić je na prigodnoj konferenciji za novinare u Gradskom vrtu pojasnio:

Provodimo tri stručna preddiplomska programa: studij fizioterapije, upravni studij i studij ekonomije te diplomski studije fizioterapije. Za suradnju s NK Osijek smo se odlučili jer je riječ o sportskom kolektivu koji sada funkcionira na europskoj razini, a kada je on tako uspješan i priznat onda će tako biti i s njegovim partnerima. Osim toga, nogomet više nije samo igra, nego je sve više tehnologija i znanost, pa mu je nužan stručan i znanstveni kadar. U taj su proces uključeni naši stručni djelatnici, ali i sami studenti. Na osnovu potpisanog ugovora oni će u NK Osijek obavljati stručnu praksu. Taj je projekt već započeo i povratne su informacije izvrsne.

Struka ima presudni značaj

Profesor Dražen Pejić voditelj je sportske udruge studenata i dugogodišnji nogometni sudac. Naglasio je kako su posvuda fizioterapeuti među najbitnijim ljudima u stručnim stožerima.

Naši su diplomirani studenti zaposleni u Osijeku, Dinamu Istri 1961 i Slaven Belupu. NK Osijek je apsolutno brand na ovim prostorima, jako dobro organiziran, pa pruža i mogućnost odgovarajuće edukacije u praksi. Siguran sam da ćemo i ubuduće veliki broj mladih ljudi osposobiti za rad u takvoj sredini kao što je jedini slavonski prvoligaš.

U ime Bijelo-plavih novinarima se obratio tehnički voditelj Škole nogometa Miroslav Žitnjak:

Suradnja je obostrano korisna jer najbolji je put spojiti teoriju s praksom. Uvijek smo bili svjesni, a sada posebno, da moramo svaki dan nešto novo naučiti, da se želimo razvijati i da nam struka pritom ima presudni značaj. Mi ćemo dobiti stručan, školovani kadar dok će studentima praksa dobro doći. Neka ih je što više kod nas u Klubu i neka odrađuju svoj dio posla.

Koliko je zanimanje za studij fizioterapije govori i činjenica da je upisna kvota 110 studenata, a prijavilo se njih 650 s područja cijele Republike Hrvatske.

HT Prva liga

1.Dinamo23+3256
2.Hajduk23+2244
3.Rijeka23+1041
4.Osijek23+1238
5.Lokomotiva23+637
6.Gorica23-931
7.Slaven Belupo23-1922
8.Inter-Zaprešić23-1617
9.Istra 196123-1716
10.Varaždin23-2115

Sljedeća utakmica

Hrvatski Telekom Prva liga, 24. kolo

Osijek - Hajduk

Stadion Gradski vrt, 29.02.2020. 15:00

Prethodna utakmica

Hrvatski Telekom Prva liga, 23. kolo

Rijeka - Osijek 1:0

HNK Rijeka, 22.02.2020. 17:30

NK Osijek @ Instagram

Ostale vijesti