Nema lakih protivnika, neće to biti ni Istra 1961, no Osječani imaju kvalitetu za osvajanje bodova u Puli.

Još od svršetka utakmice s Hajdukom u prošlom kolu, u Gradskom vrtu su počeli naglašavati značaj dvoboja s Istrom 1961 koji nas očekuje ove subote od 21 sat. Da bi se potvrdila pobjeda u derbiju, bodovi s Aldo Drosine imaju popriličnu važnost i svakako će ih Osječani nastojati osvojiti na ovom gostovanju, na kojem nisu slavili već tri godine. Predugo je to za Bijelo-plave, ali i ponovno upozoravajuće da ih ne očekuje nimalo bezazlen protivnik. Uostalom, otprije smo već konstatirali da takvih više nema u HNL-u. No, najčešće ipak na terenu presuđuje kvaliteta, a ona bi trebala biti na strani našeg prvoligaša.

Zamjene će morati biti na visokoj razini

Silom prilika mora doći do promjena u osječkoj momčadi koja je funkcionirala dobro u prethodnim ogledima s Dinamom, Rijekom i Hajdukom. Nema dvojice igrača iz središnjice, Žapera i Kleinheislera koji su standardni u početnoj jedanaestorici, međutim, moramo vjerovati da će njihove alternacije odigrati dobru utakmicu. Ako će prigodu dobiti oporavljeni Jugović, uzdamo se u njegovo nagomilano iskustvo i činjenicu da se u Osijek vratio pun motiva, kao pojačanje. On sigurno može povezati redove, baš kao i Lopa koji je svoje „role“ u dosadašnjim susretima odrađivao sasvim korektno, a igrač je koji može individualnim potezima nadmudriti svaku obranu u HNL-u. Dakle, zamjenski dvojac bi morao biti na onoj razini na kojoj stručni stožer to očekuje uoči ovoga dvoboja.

Prilika za prvu pobjedu u gostima

Uzdamo se, dakako, i u sve ostale pojedince koji će istrčati u Puli jer su svi motivirani za još jednu dobru partiju. Trebat će nam, uz čvrstinu i pouzdanost u zadnjem redu, kontinuirani pritisak prema suparničkim vratima. Važna je tu uloga Bočkaja i Šorše, dakako i Pilja koji je „radilica“ u veznom redu i voli loptu u nogama, posebice kada mu se otvara prostor za udarac ili asistenciju. Na kraju dolazimo do napadača, Marića i Mancea čija preciznost i učinkovitost uvijek može donijeti bodove. Šansi će sigurno biti te ih se ne smije olako propuštati. Sve to, uostalom, Osječani znaju, kao i da pristup mora biti na vrhuncu da bi se Puljanima smanjila mogućnost da i oni učine nešto više i konkretnije. Ovo je prilika za prvu pobjedu u gostima i vrijedi učiniti sve da bi se i ostvarila.