Napokon se i Osijeku sreća osmjehnula i to u pravi trenutak. Treneri Šušak i Štimac bili su složni u ocjeni da su navijači bitno utjecali na ovakav rasplet situacije jer su bijelo-plave nosili do pobjede. 

Nakon šokantne utakmice u Gradskom vrtu i pobjede do koje su Osječani došli u sudačkoj nadoknadi vremena, trener bijelo-plavih Ivo Šušak je priznao da je teško proživio sve što se događalo na terenu, posebice u samom finišu...

"Imali smo odličnih 20-ak minuta na početku, zabili smo gol i još nekoliko puta opasno zaprijetili, a onda nas je izjednačujući pogodak presjekao. Tražili smo se do kraja poluvremena, ali bezuspješno. Normalno da smo u nastavku inzistirali na bržem protoku lopte i većoj agresivnosti, ali nismo stvarali šanse, osim one Aneffove. Kad je Zadar ostao s igračem manje dominaciju smo pokušali materijalizirati uvođenjem snažnog Lukića za skok-igru, a na kraju nam se posrećilo da nam je stoper Laštro donio i preostala dva boda.  U Puli i Koprivnici mi smo gubili u samom finišu, sada smo slavili. Ovo našim igračima može biti poticaj za dalje, a moram spomenuti i Kohortu koja nas je vukla prema pobjedi i bila nam pravi 12. igrač. Čestitam im na tome i želim im sretan rođendan", zaključio je Šušak.

Trener Zadrana Igor Štimac ponio se gospodski  i više nego korektno i sportski po svršetku susreta. Ušao je u osječku svlačionicu, čestitao protivničkim igračima na pobjedi, a isto je učinio i kada je u pitanju stručni stožer bijelo-plavih...

"Mi smo u Splitu zabili u '93., sada smo ga primili na samom kraju. Osijek je sretno i spretno došao do pobjede, ona je zaslužena i ja mu čestitam. Domaćin je iskoristio igrača više u tih zadnjih 15-ak minuta, ali ja svojim igračima nemam što zamjeriti. Dali su sve što su mogli. Sretan sam što je utakmica bila prava prvenstvena, maksimalno korektna iako su obje momčadi u teškoj situaciji. Mislim da najveće zasluge za pobjedu Osječana treba pripisati njihovim navijačima koji su ih u posljednjih pola sata tjerali u napad i to je za njih urodilo plodom.  Inače, bili smo bolji u prvom poluvremenu, imali i neke lijepe šanse za vodstvo, ali je Mikulić održao Osijek na životu. Koliko god mi je teško zbog poraza moje momčadi, drago mi je zbog prijatelja Ive Šuška i općenito Osijeka da ni oni još nisu otpisani. Ne zaslužujemo ispasti ni mi, ni oni, kao ni Istra, ni Slaven Belupo, a onda vi sami zaključite tko bi trebao u Drugu ligu", rekao je Štimac i pobrao simpatije izvjestitelja u Gradskom vrtu.