Ove nedjelje naša je momčad domaćin Varaždinu i očekuje se da uz dobru partiju osvoji sva tri boda.

Nikada Osijek i novi NK Varaždin nisu odigrali niti jednu službenu utakmicu, stoga će im ogled u Gradskom vrtu biti premijerni u borbi za bodove. Varaždinci su u sedam dosad odigranih kola ostvarili tri remija uz četiri poraza, a za pobjedu još uvijek ne znaju. Takav učinak ih nije mogao pomaknuti s posljednjeg mjesta na ljestvici dok su Osječani treći s 12 dosad osvojenih bodova. I ta spoznaja jasno daje do znanja što se od Škorića i suigrača očekuje u nedjeljnom dvoboju koji počinje u 16,30 sati.

Ponoviti dobre igre iz tri derbija

Kako je u najavi istaknuo jedan od naših najiskusnijih prvotimaca Vedran Jugović, Bijelo-plavi ne bježe od neupitne i prirodne uloge favorita u ovom susretu. Sigurno Varaždin nije zalutao u prvoligašku konkurenciju, to je zavrijedio tijekom uspješne drugoligaške sezone, no Osijek u natjecateljskom smislu nije gostoljubiv domaćin i rijetko svojim gostima prepušta i polovicu plijena. Realno gledajući, domaćin je baš u svemu u prednosti, što je doduše obveza više za osječku momčad, ali se klubovi iz gornjeg doma HNL-a s time moraju znati nositi. Stoga ne govorimo o pritisku, nego o tomu da u 90 i nešto više minuta koje nam slijede Skenderovi izabranici i mogu i trebaju pokazati dobar dio onoga što su prezentirali protiv Dinama, Rijeke i Hajduka.

Dobar uvod uoči dvostrukog gostovanja

Još je nešto važno ovom prigodom istaknuti. Nakon utakmice s Varaždinom, naš će prvoligaš dvaput uzastopce igrati u gostima, prvo kod Lokomotive, a potom i u Koprivnici. Stoga je velika želja svih u Klubu, zasigurno i navijača, da baš ove nedjelje započne prva ovosezonska pobjednička serija u ligaškom natjecanju. Osječani još nisu povezali dva uzastopna trijumfa što je preduvjet za rezultatsko zadovoljstvo u nekom značajnijem kontinuitetu. I to je jedan od razloga što svi razmišljamo samo o nova tri boda, kao dobrom zaletu za spomenuta gostovanja.