U šesnaestini finala Kupa Hrvatske Bijelo-plavima je domaćin Vuteks-Sloga s početkom u 15,30 sati.

U iščekivanju novog trenera na klupi našeg prvoligaša, momčad Osijeka ovoga utorka očekuje obveza u kojoj „ni pod razno“ ne smije kiksati. Riječ je o susretu šesnaestine finala Kupa Hrvatske u kojoj ćemo biti gosti vukovarske Vuteks-Sloge. Susret počinje u 15,30 sati, a podrazumijeva se da Osječani u njega ulaze kao apsolutni favoriti i da se ni o čemu drugome ne razmišlja osim o sigurnoj pobjedi.

To je potpuno jasno jer se uvijek mora razmišljati i o rezultatu i o ugledu Kluba. Momčad mora biti maksimalno ozbiljna, posebice jer nas vjerojatno očekuje i težak teren uslijed ovih kišnih dana, a nikakvo si iznenađenje ne smijemo dopustiti. Nećemo puno mijenjati u odnosu na prethodne prvenstvene utakmice i od igrača očekujem da svojom ozbiljnošću i angažmanom na pravi način odrade ovaj posao, rekao je Ivica Kulešević koji će voditi Bijelo-plave u Vukovaru.

Igrali međusobno prije točno pet godina

Zanimljivo je da su Vuteks-Sloga i Osijek već odigrali jednu međusobnu Kup-utakmicu i to istoga datuma 24. rujna, prije točno pet godina. Rezultat je bio 0:3, uz golove Mioča, Šorše i Jonjića koji su postignuti u drugom poluvremenu. Osječani su tada igrali u sastavu: Lončarić, Šorša, Bralić, Jonjić, Pavić (M. Glavaš), Da. Špehar (J. Mišić), Mioč, Ugarković (Matas), F. Vitaić, Perošević i Dugandžić. Trener je u to vrijeme bio Tomislav Rukavina. I ovaj puta se očekuje siguran prolaz, a privremeni stručni stožer neće moći računati na ozlijeđene Bočkaja, Jugovića i Šoršu te od ranije odsutnog Grgića koji se oporavlja nakon operacije koljena.