Vrlo je važno da Bijelo-plavi protiv Slaven Belupa iskažu pravi momčadski duh i karakter te pobjednički stav na terenu.

Pred Bijelo-plavima je važna utakmica u svakom pogledu. U Koprivnici treba pokazati momčadski duh, kako to igrači i treneri često vole naglasiti – karakter na terenu. U okolnostima kada je Osijek ipak iznenađujuće ostao bez nekih očekivanih bodova i dok je u tijeku potraga za novim trenerom, jako je bitno baš sada, protiv Slaven Belupa, pružiti jednu od boljih partija ove sezone. Pritom se, dakako, ponajprije mora razmišljati o rezultatu jer je osvajanje bodova uvijek od svega najvažnije u ligaškom natjecanju. Kada ih staviš na konto, manje je bitan umjetnički dojam koji se vrednuje u gimnastici i klizanju, dok u nogometu od njega i ne mora biti naročite koristi.

Pogreške se ne smiju ponavljati

Uvjereni smo da Osijek sigurno vrijedi više u odnosu na dosadašnji učinak, ali je nešto ipak nedostajalo da bismo svi bili zadovoljniji. Ako smo zaključili da se golovi naivno primaju i to u posljednjim minutama, svakako treba i u pripremi dvoboja učiniti sve da se takve stvari više ne ponavljaju. Posebice jer je to umnogome stvar i psihoze koja se stvori u samoj završnici, kada se znaju zaboraviti oni osnovni zadaci svakog pojedinca, pa se protivniku ostavi prostor za egzekuciju. S druge strane, zaista su Osječani puno toga dosad propustili u svojim brojnim šansama i čekamo da se i našim dečkima negdje već napokon „otvori“.

Više razmišljati o sebi nego o protivniku

Slaven Belupo ima trenutno tri boda manje u odnosu na gosta kojega dočekuje ove subote i može se reći da je teško objektivnije procijeniti njihove mogućnosti. Uspjeli su dobiti Hajduk i Goricu, doživjeli su pravi „potop“ u dvoboju s Lokomotivom uz još nekoliko slabijih nastupa. No, kako je rekao Ivica Kulešević uoči polaska u Podravinu, Bijelo-plavi moraju više povesti računa o sebi i natjerati suparnika da njegovi igrači više razmišljaju o Osijeku nego da svjedočimo obrnutoj situaciji. Stav je uvijek jako bitan jer može usmjeriti utakmicu u željenom smjeru. Stoga je to prvo što očekujemo u predstojećih 90 i nešto više minuta na stadionu „Ivan Kušek Apaš“ u Koprivnici. Početak je u 19 sati.

Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL