Puno je motiva za nogometaše Osijeka uoči predstojeće prvenstvene utakmice protiv kvalitetnog suparnika.

U 11. kolu HT Prve lige nogometaši Osijeka u subotu od 19 sati na svom terenu dočekuju momčad Gorice. Dakako da Bijelo-plavi, nakon vrlo uvjerljivog nastupa u Koprivnici, žele konačno povezati dvije pobjede zaredom, što im je jedan od većih motiva uoči predstojećeg dvoboja. Drugi je spoznaji da su Goričani ljetos, na samome početku sezone, svladali našeg prvoligaša koji je, zbog europskih obveza, nastupio s pričuvnom garniturom igrača (3:1).

Tada su okolnosti bile takve jer smo se pripremali za uzvrat protiv CSKA. Ne bih se stoga ni vraćao na taj susret jer nije bio neko posebno i realno mjerilo nekog odnosa snaga između nas i Gorice. Sada će sigurno biti drugačije, bez obzira na to što ih moramo respektirati jer to oni zaslužuju svojim rezultatima i plasmanom na ljestvici, ističe najmlađi osječki prvotimac Boško Šutalo.

Biti što opasniji i konkretniji

Znaju i osječki navijači da Gorica još nije pala u Gradskom vrtu, što bi također moralo rasplamsati želju naših nogometaša za punim pogotkom u subotnjem dvoboju.

Znamo da su čvrsti i organizirani i da čekaju svoje prilike iz kontri i polukontri. Tada su najopasniji jer imaju brze i tehnički zaista kvalitetne igrače. Ne smijemo im omogućiti puno prostora, a što se tiče našeg pristupa on će sigurno biti napadački, s ciljem da budemo opasniji i konkretniji od protivnika i i osvojimo bodove. U Koprivnici je to izgledalo jako dobro, vjerujem da ćemo i ovaj puta odigrati na visokoj razini i ostvariti pobjedu.

Foto: Davor Javorović/PIXSELL