Osječanima u goste dolazi neugodan protivnik protiv kojega su im bodovi višestruko značajni.

Dva puta su do sada Osijek i Gorica igrali u Gradskom vrtu. Prvo su Goričani pobijedili 1:0, a u istoj, prošloj sezoni potom je bilo neriješeno 2:2. Ovo će biti treći međusobni ogled s jednim od izravnih konkurenata koji također „pikira“ na jednu od pozicija koje vode u Europu, budući da ima neupitno kvalitetan igrački kadar. Za očekivati je dobru i zanimljivu utakmicu, sadržajnu u svakom slučaju jer subotnji suparnici ne skrivaju svoje ambicije. Trenutno je stanje na ljestvici takvo da Osječani zauzimaju četvrto mjesto s bodom više u odnosu na Jakirovićeve izabranike koji su tek stepenicu niže.

Optimizam i u svlačionici i među navijačima

Pobijediti je za Bijelo-plave važno iz više razloga. Prvi i osnovni je osvojiti tri važna boda za ostanak u vodećem kvartetu i barem malo udaljavanje od najbližih pratitelja. Drugi je u tome što treba potvrditi vrlo dobru igru i uvjerljiv trijumf iz Koprivnice u kontekstu pozitivne atmosfere i dodatnog samopouzdanja uoči odlaska na novu stanku u HNL-u. Nadalje, pozitivan ishod mogao bi Upravi u svakom slučaju olakšati odluku u izboru trenera s kojim će Osijek nastaviti sezonu, o čemu se također učestalo priča. Nadamo se da će se i navijači pojaviti u nešto većem broju jer je uvijek sve lakše ostvariti uz njihovu pomoć i podršku koju najavljuju na društvenim mrežama. Razloga za dolazak na tribine svakako ima, a optimizam je prisutan i u svlačionici i među osječkim fanovima.

Pozivnica ljubiteljima nogometa

Posljednja dva nastupa uz dvije pobjede i gol-razliku 12:0 intrigiraju i one najizbirljivije ljubitelje nogometa. Igra se dopadljivo, a efikasnost dolazi iz učestalih pokušaja da se zatrese protivnička mreža. S druge strane, Gorica je jača od Slaven Belupa, bez obzira na to što je od njega nedavno poražena. Vjerojatno će biti manje prostora za naše napadače i sve ostale koji će sa svojih pozicija tražiti mogućnost za konkretniji učinak u završnici akcija. Stoga će biti važno iskoristiti prvu ili drugu zrelu prigodu, a njih Osječani uvijek dočekaju i stvore. A dok Marić, Mance i ostali budu koncentrirani na realizaciju, Škorić, Šutalo i Majstorović uz pomoć ostalih suigrača morat će voditi borbu s hitrim i neugodnim gostujućim ofenzivcima kako bi ih udaljili od šesnaesterca i sasvim neutralizirali. Kako je Kulešević poručio s press konferencije, Goricu se mora uvažavati, ali Osijek će se u ovome dvoboju zadovoljiti jedino pobjedom.

Foto: Davor Javorović/PIXSELL