Naš prvoligaš ima svoje predstavnike u šest nacionalnih momčadi, od U-19 do najboljih reprezentacija.

Hrvatski reprezentativci iz redova Nogometnog kluba Osijek ovih su dana vrlo angažirani u raznim nacionalnim selekcijama. Selekcija U-19 je u susjednoj Mađarskoj započela prvi krug kvalifikacija za odlazak na Europsko prvenstvo i to uvjerljivom pobjedom nad Kazahstanom u Gyoru. Rezultat je bio 3:0 za izabranike Josipa Šimunića, među kojima su i Dion Drena Beljo i Mihael Kuprešak. Obojica su u prvoj utakmici igrala dvadesetak završnih minuta. Sljedeći susret Hrvatska će u subotu odigrati s Mađarima, a potom ih za sedam dana očekuje ogled s Gruzijom. Jedan od Šimunićevih pomoćnika u stručnom stožeru je i naš Miroslav Žitnjak.

Škorić vs Kleinheisler

Najviše pozornosti, dakako, privlači kvalifikacijski dvoboj najboljih reprezentacija Hrvatske i i Mađarske za plasman na EURO iduće godine. Među „Vatrenima“ je i ovaj puta naš kapetan Mile Škorić, dok će na suprotnoj strani biti Laszlo Kleinheisler. Kao što je poznato, igrat će se u Splitu, u četvrtak od 20,45 sati, a tri dana kasnije našu izabranu vrstu očekuje dvoboj s Walesom u Cardiffu. Mađari će istoga dana igrati s Azerbajdžanom na domaćem terenu. Trenutno Dalićevi izabranici zauzimaju prvo mjesto u skupini s 10 bodova, dok Slovačka i Mađarska zaostaju za bod.

Dvojica kod Bišćana

Selekcija U-21 također će imati dva nastupa od kojih je jedan natjecateljski i to onaj drugi u gostima kod San Marina. Izborničku dužnost sada obnaša Igor Bišćan koji je, baš kao i njegov prethodnik Nenad Gračan, pozvao i dvojicu osječkih prvotimaca: Boška Šutala i Mihaela Žapera. Nakon startnog poraza od Škotske u Šibeniku (1:2), Hrvatska će 14. listopada imati imperativ pobjede koja ne bi smjela izostati. Prethodno će ova nacionalna momčad odigrati prijateljsku utakmicu u gostima kod Mađarske i taj je dvoboj na rasporedu već u petak.

Poziv je ponovno zaslužio i Todor Todoroski koji je na popisu U-21 reprezentacije za bitne susrete s Crnom Gorom i Kazahstanom. Dodajmo na kraju da je Adrian Leon Barišić u selekciji U-19 Bosne i Hercegovine za dva prijateljska ogleda sa Slovačkom.

Foto: HNS