Bijelo-plavi su nadigrali i visoko svladali mađarskog prvoligaša (4:0) te nastavili pobjedničku seriju.

Uvjerljiv nastup imali su nogometaši Osijeka u Kaposvaru gdje su svladali mađarskog prvoligaša Kaposvari Rakoczi s 4:0 (1:0). Ušli su Bijelo-plavi ozbiljno u ovu utakmicu, shvatili je kao dobru provjeru i šansu za dokazivanje, pa ni rezultat na kraju nije izostao. U prvom poluvremenu, neposredno prije odlaska na odmor, mrežu domaćina načeo je Mbakogu, da bi u drugom dijelu susreta pala još tri pogotka. Dvaput je zabio Špoljarić, a između njegovih golova među strijelce se upisao i Mioč.

Dosta raspoloženih pojedinaca

Prvo ime ovoga dvoboja bio je Josip Špoljarić koji je dvaput matirao suparničkog vratara, iskazavši se i s dvije asistencije što znači da je sudjelovao u svim akcijama u kojima su Osječani natjerali Mađare na kapitulaciju. Bilo je još dosta raspoloženih i razigranih pojedinaca koji su i u nešto drukčijem taktičkom rasporedu u odnosu na prethodne dvoboje uspješno prezentirali hrvatski klupski nogomet na međunarodnoj sceni.

Zaista je bilo dobro iako stoji i činjenica da je mađarska momčad neupitno slabija od naše. Pokazali smo svoju snagu i kvalitetu, zabijali golove iz najboljih šansi i nastavili pobjedničku seriju, kratko je izjavio Špoljarić.

Osijek je igrao u sastavu: Malenica, Gutieri, Majstorović (Talys), Radeljić (Silva), Lončar, Mioč, Kamenar, Ndockyt, Špoljarić, Dugandžić (Lopa) i Mbakogu (Marić).

Foto: Davor Javorović/PIXSELL