Kuprešak i Beljo uspješno su igrali za selekciju U-19, Šutalo i Žaper u nacionalnoj vrsti U-21 kao i Todoroski za Makedoniju.

Mihael Kuprešak i Dion Drena Beljo u utorak su odradili posljednju utakmicu uvodnog kvalifikacijskog turnira U-19 reprezentacija kojemu je domaćin bila Mađarska. Zahvaljujući pobjedama nad Kazahstanom (3:0) i domaćinom Mađarskom (2:0) u prva dva nastupa naša mlada vrsta već je uoči posljednjeg nastupa osigurala svoje mjesto u Elitnom kolu. Utakmica s Gruzijom bila je tako borba za prvo mjesto na tablici, a pripala je Gruzijcima (2:0). Kuprešak je samo u prvom susretu ušao s klupe dok je u preostala dva startao u početnoj jedanaestorici dok je Beljo protiv Kazahstana i Gruzije odigrao posljednjih dvadesetak minuta.

Šutalo zaradio lakšu ozljedu

Selekcija U-21 uspješno je nastavila kvalifikacije za Europsko prvenstvo. Izabranici Igora Bišćana u gostima su svladali San Marino čak sa 7:0, a prvo je poluvrijeme odigrao Boško Šutalo koji je potom zamijenjen zbog lakše ozljede. Nekoliko dana ranije ova je nacionalna momčad odigrala i prijateljski dvoboj s Mađarima u Zalaegerszegu i slavila sa 4:0. Tada je Šutalo preventivno bio pošteđen nastupa, dok je Mihael Žaper na terenu bio u drugih 45 minuta. Todor Todoroski igrao je za mladu selekciju Makedonije koja je prvo u gostima bila bolja od Crne Gore s 2:1, a potom podijelila bodove u Skoplju s Kazahstanom 1:1. Prvotimac Osijeka II je u oba ogleda odigrao svih 90 minuta.

Škorić čeka svoju priliku

Što se tiče naše najbolje reprezentacije, svi znaju da je u borbi za odlazak na EURO iduće godine na prepunom Poljudu ostvarena važna pobjeda nad Mađarskom od 3:0, a na kraju prošloga tjedna ostvaren je remi u gostima kod Walesa u Cardiffu gdje je bilo 1:1. Mile Škorić bio je među „Vatrenima“ i nije ulazio u igru. No, uoči završnog nastupa sa Slovacima zbog žutih kartona iz kombinacija otpadaju Vida i Lovren, pa će možda i osječki kapetan dobiti priliku… Što se tiče Laszla Kleinheislera on je u Splitu zaigrao od prve minute, ali je u drugom poluvremenu, nakon skrivljenog kaznenog udarca, zaradio drugi žuti karton. Stoga nije mogao konkurirati za sljedeći ogled u kojem su Mađari dobili Azerbajdžan s 1:0.

Foto: HNS