Čelnik našeg prvoligaša zahvalan je Ivici Kuleševiću što mu je svojim radom i rezultatima omogućio mir u donošenju konačne odluke.

Ivan Meštrović, predsjednik i suvlasnik NK Osijek, očitovao se glede zasigurno najpotenciranije sportske teme ovih dana u gradu na Dravi, a to je izbor trenera naše prve momčadi. Izvjesno je da na klupi, barem do daljnjega, ostaje Ivica Kulešević koji je zaredao s tri pobjede u službenim nastupima Bijelo-plavih.

Riječ je o čovjeku iza kojega je rad u više klubova, ne samo u našem. Zreo je i staložen sportski djelatnik, također i autoritativan. Ovoga trenutka on je statistički najučinkovitiji trener u službenim utakmicama vjerojatno i u klupskoj povijesti. Istina da je uzorak relativno mali, ali je nepobitan. Omogućio nam je mir u ovom tranzicijskom razdoblju i na tomu sam mu zahvalan, kao i na samom prihvaćanju uloge trenera NK Osijeka kada to nije očekivao, niti mu je to bila prvotna ambicija, pojasnio je Meštrović.

Duboko je reorganizirao Školu

Pritom se predsjednik ukratko osvrnuo na Kuleševićevu ulogu voditelja Škole nogometa u proteklom razdoblju:

Osvojili smo tri Kupa u mlađim kategorijama u završnici prošle sezone. Osim toga, duboko je reorganizirao Školu i napravio ono čemu ćemo svjedočiti u doglednoj budućnosti. Kao vojnik Kluba i čovjek odan bijelo-plavoj boji prihvatio se ove nezahvalne funkcije na čelu A momčadi u vrijeme kada je došlo do promjene.

Rješenje tražiti zrelo, a ne stihijski

Ipak, Meštrović je poručio kako se ne odustaje od ideje i želje da u naš Klubu, na jednu od najosjetljivijih dužnosti, dođe netko izvan hrvatskih granica…

I dalje držim da bismo trebali imati prijelazno rješenje i možda bi bilo najbolje da to bude stranac. Pritom nam je važno da je to poznato ime jer time ne samo da NK Osijek ponovno stavljamo na europsku kartu s efektom kojega smo imali eliminacijom velikog PSV-a. Apsolutno sam komforan na mjestu na kojem je Ivica trenutno, no pitanje trenera je i dalje otvoreno. S druge strane nepravedno je prema Kuleševiću izbaciti ga iz sedla i pozicije kojoj je bio potpuno predan, a to je voditelj Škole na kojoj je počeo ubirati plodove. Do kada će biti trener vidjet ćemo i kroz razgovore s njim. Zahvalan sam mu što rješavanju ovoga pitanja ne moramo pristupiti stihijski nego zrelo, odgovorno i možda ne u takvoj žurbi u kojoj bi to inače bilo nametnuto. Imamo tu sreću i privilegiju da u vlastitom trenerskom kadru pronalazimo takvo rješenje i snagu s privremenim trenerom koji postiže nadprosječne rezultate.

„Većinu smo ih kontaktirali“

Kuloarski su se i na društvenim mrežama spominjala poznata imena, nekad vrhunski nogometaši koji su na početku svojih trenerskih karijera. Meštrović o tomu kaže:

Veći broj njih smo i kontaktirali i većina ih je pristala biti trenerom NK Osijek. Kada dovodite veliko ime, stranca, relativnog početnika u trenerskoj karijeri, ali nekoga tko je, recimo, u igračkoj karijeri osvojio tri Lige prvaka, neko znanje o nogometu mora imati, pa da ih je osvojio i kao ekonom. No, pritom ulazite u određenu domenu kockanja, prvo s ugledom tog čovjeka, drugo i s rezultatima svoje momčadi jer ne znate kako će se reflektirati taj nagli prijelaz u nekom instant razdoblju. Uslijed toga jako pozorno „važemo“ i među tim velikim imenima koja je dobitna formula da u našem slučaju napravi dodanu vrijednost koju targetiramo. A to je da izvuče rezerve iz igrača koje mi definitivno imamo autoritetom svoga imena, same pojave na terenu ili znanja i iskustva na najsvjetliljim pozornicima nogometa u Europi i svijetu. Pritom ne želim biti brzoplet, odluka će biti moja, a imam komfor, zahvaljujući Kuleševiću, da ne moram brzati s tom odlukom.