Kulešević je za Osijek igrao dugi niz godina, a osim trenerske, obnašao je i funkciju sportskog direktora te voditelja Škole.

Sretan okrugli 50. rođendan želimo našem šefu stručnog stožera Ivici Kuleševiću! Rođen je 31. listopada 1969. godine u Osijeku u kojem je proveo petnaestak godina igračke karijere, računajući mlađe kategorije i razdoblje odrađeno u seniorskoj momčadi. Debitirao je još u Prvoj saveznoj ligi bivše Jugoslavije i to 1987. na utakmici sa zeničkim Čelikom u Gradskom vrtu (3:0). Sezonu nakon toga je s juniorskom generacijom Bijelo-plavih osvojio Kup nekadašnje države što je tada bio veliki uspjeh osječke Škole nogometa. Tijekom sazrijevanja na putu do statusa prvotimca „kalio“ se u belomanastirskoj Šparti i vinkovačkom Dinamu.

S Osijekom startao i u HNL-u

„Kule“ je s Osijekom startao i u HNL-u u rano proljeće ’92, a u prvenstvu samostalne i neovisne Hrvatske tijekom šest natjecateljskih godina nosio je dres našeg prvoligaša. Pritom je zabilježio 108 službenih nastupa (86 ligaških, 16 u Kupu i 6 u Europi). Postigao je jedan pogodak, u domaćem dvoboju s Dubrovnikom 1993. (3:0). Karijeru mu je obilježila i teška ozljeda glave ’93. u ogledu sa zaprešićkim Inkerom na osječkom stadionu. Bio je dvije sezone u Hrvatskom dragovoljcu te po jednu u Samoboru i Šibeniku, dok je u inozemstvu igrao u izraelskom Hapoelu Petah Tikva i dalekoj Maleziji.

Prvak u Hrvatskoj i Mađarskoj!

Trenerskim poslom počeo se baviti još u Maleziji gdje je stekao i prvu licencu. U NK Osijek se vratio u Školu nogometu, da bi s juniorima 2013. osvojio naslov prvaka Hrvatske. Neki od tadašnjih igrača i danas nastupaju za Bijelo-plave. Kormilar najboljeg sastava postao je u sezoni 2013/14, no na klupi se zadržao kraće vrijeme. Postavljen je za sportskog direktora, međutim, odlučio je nedugo zatim prihvatiti ponudu HNK Rijeka i preuzeti njihovu B momčad. Nakon godinu dana otišao je u mađarsku Puskas Akademiju gdje je s uzrastom U-17 postao državnim prvakom. Povratak u Osijek uslijedio je prošle godine imenovanjem za voditelja Škole nogometa, pa i njemu pripadaju određene zasluge za tri osvojena trofeja u Kupu Hrvatske. Kulešević je šef stručnog stožera od rujna ove godine, a do sada je vodio šest utakmica u kojima Osječani imaju učinak od četiri pobjede uz jedan remi i poraz.

Foto: Igor Kralj/PIXSELL