Osijek ne samo da želi nastaviti seriju nepobjedivosti u Gradskom vrtu, nego mu je itekako važno uzeti potpuni plijen.

Objavili smo ovih dana kako je Osijek među 20 najboljih europskih momčadi kada je riječ o nizu utakmica bez poraza na svom terenu. Lijepa je to spoznaja, u svakom slučaju, no treba postavljati ispred sebe i veće ciljeve. Bijelo-plavi mogu ne samo nastaviti ovu seriju, nego je učiniti još i uvjerljivijom, a za to treba pobjeđivati. U takvom raspoloženju i s takvim mislima naša momčad dočekuje derbi s Riječanima koji ove nedjelje počinje u 17,30 sati.

Svaka je pobjeda vrlo bitna

Vidljivo je iz dosadašnjeg dijela sezone da će borba za europske pozicije u HNL-u vjerojatno biti napeta i neizvjesna. Osim velike četvorke hrvatskog nogometa, tu su vrlo ozbiljne i kvalitetne momčadi poput Gorice i Lokomotive, što znači da je svaki bod vrlo bitan, a naročito svaka pobjeda. Ona, pak, protiv izravnih konkurenata posebno dobiva na značaju, pa se protiv Rijeke razmišlja samo o tomu kako osvojiti sva tri boda. Onaj jedan iz remija na Rujevici, kada je Rijeka bila domaćin, bio nam je dobar i zadovoljavajući jer je izboren u samoj završnici dvoboja, ali pred svojom publikom Osijekom sada ima veće apetite i želi pun pogodak.

Maksimum za pun pogodak

Da bi se odigralo dobro i da bi se sve na kraju završilo onako, kako to Osječani žele, motiv i odlučnost moraju biti na najvišoj razini. Pristup je uvijek preduvjet da se mogu očekivati konkretne stvari na terenu, međutim, neće samo volja i htijenje biti dovoljno da se ostvari pobjeda. Domaćin će morati i kvalitetom svoje izvedbe biti na onoj razini iz ljetnog ovosezonskog razdoblja kada je baš u derbijima izgledao najbolje. Riječani sigurno dolaze s istim ambicijama, svjesni da im je Osijek na samo dva boda zaostatka. Sve to ukazuje da bi nedjelja u Gradskom vrtu mogla biti vrlo zanimljiva.