U drugih 45 minuta Osječani su bili odlučni i goropadni, vjerujući da mogu puno toga popraviti u nastavku…

Da u sportu nema predaje, na pravi su način pokazali nogometaši Osijeka u dvoboju s izravnim konkurentom, momčadi Rijeke. Nakon što su gosti imali vodstvo od 2:0 i dosta bolje izgledali u prvih 45 minuta, sve se preokrenulo u drugom poluvremenu. Domaćin je krenuo puno odlučnije, promijenjena je i formacija kako bi se protivnika pritisnulo i što učestalije dolazilo pred njegova vrata, pa su Riječani pogubili niti svoje igre i došli u podređen položaj. Doslovno sve je u tom razdoblju susreta bilo u znaku Bijelo-plavih, a tri pogotka u riječkoj mreži su bila kulminacija viđenoga u vrlo zanimljivom i uzbudljivom derbiju.

Odlično drugo poluvrijeme!

Sigurno će se mnogi pitati zašto Osječani u tako goropadnom izdanju nisu bili i od samoga početka. Time će se pozabaviti stručni stožer u analizi utakmice, a nakon svega je daleko najvažnije da su Kuleševićevi izabranici uspjeli promijeniti „krvnu sliku“ i odlično zaigrali u nastavku. Tada se počelo puno toga događati pred vratima Prskala i samo se čekalo da lopta završi u njegovoj mreži kako bi Osijek krenuo još žešće u nalete za osvajanje bod(ov)a. I doista, kada je Marić zabio za 1:2, krenuo je uragan prema gostujućem šesnaestercu, pa su i navijači osjetili kako je suparnik „na konopcima“ i da se zajedničkim snagama može puno toga napraviti do kraja utakmice.

Stožer pogodio s izmjenama

Lopa je idealan centaršut Talysa iskoristio za krasan gol koji nam je donio zasluženo izjednačenje, a kako je ostalo još ponešto minuta u finišu susreta, nisu se naši nogometaši ni time zadovoljili nego su istom žestinom krenuli i po potpuni plijen. Ta se odlučnost i upornost isplatila na najljepši način Žaperovom egzekucijom u 87. minuti za potop Riječana koji još dugo nisu bili svjesni što ih je to snašlo u drugih 45 minuta. Živost je u igri Osječana definitivno unio svestrani i latentno opasni Ndockyt kojega je baš posvuda bilo, a korisnim se pokazao i napadač Mbakogu. Pohvale, dakako, idu svima koji su sudjelovali u ovom trijumfu, koji će se sigurno nešto duže pamtiti uslijed okolnostima u kojima je izboren.

Foto: Davor Javorović/PIXSELL