U Gradskom vrtu od 15:00 sati igraju Osijek i Lokomotiva. Tekstualni prijenos utakmice radit će Mario Mihić Miha. Stranica se automatski osvježava svakih 60 sekundi.

OSIJEK - LOKOMOTIVA  0:2 (0:1)


Na najgori mogući način završila je sumorna nogometna jesen za bijelo-plave koji su još jednom poraženi u Gradskom vrtu i svima je jasno da im na proljeće slijedi grčevita borba za opstanak u HNL-u. Pozdrav svima!

90' + 4 0:2 - KOLAR. Opet je Gržan prošao desnom stranom, ubacio prizemnu loptu u sredinu, a Kolaru zaista nije bilo teško iz peterca pospremiti loptu u praznu mrežu za konačnih 0:2.

90' +3 izmjena kod Lokomotive: Tolić umjesto Marića.

90'+ 2 žuti karton za Škorića.

90' Vitaić, koji je prethodno ušao umjesto Jamaka, gađao je desni gornji kut, ali ni to nije bilo dovoljno precizno.

89' odličnu je šansu propustio Perošević koji je pucao glavom nakon ubačaja Matasa. Lopta je otišla zamalo pokraj gola.

83' još jedan protunapad gostiju preko Gržana koji ponovno nije naciljao okvir vratiju.

82' žuti kartona za Kolara.

80' u kontri je zaprijetio Gržan, njegov je udarac s desne strane bio neprecizan.

77' pucao je Mešanović, lopta odlazi pokraj desne vratnice.

76' odmah potom žuti karton dobio je i Biljan.

75' javna opomena za Prengu.

71' "požutio" je Špehar.

69' prva izmjena kod Lokomotive: Gržan umjesto P. Mišića.

68' sada je pucao J. Mišić, nije bilo snage u tom udarcu da bi Sluga kapitulirao.

66' u prilici se našao i J. Barišić, ni to nije bilo precizno.

65' evo napokon izrazite šanse. Mešanović je pucao iz blizine i prebacio vrata iz vrlo izgledne situacije. Možda je mogao asistirati Peroševiću koji je čekao loptu u sredini...

63' pritišću Osječani, ali nema pravih prigoda pred golom Sluge.

59' žuti kartona za Marića, jedinog strijelca u dosadašnjem tijeku utakmice.

56' sada je sreća spasila "Lokose"! J. Mišić je sa 16 metara poslao pravi "projektil" ka suparničkim vratima, a lopta se odbila od lijeve vratnice. Šteta što ovo nije bio pogodak za izjednačenje...

53' udarac Mešanovića s ruba kaznenog prostora, Sluga nije imao većih problema.

50' malobrojni gledatelji očekuju da Osijek ipak zaigra bolje i agresivnije u nastavku susreta kako bi se izbjegao još jedan neugodan domaći poraz...

46' počinje drugo poluvrijeme uz jednu izmjenu u osječkom sastavu: u svlačionici je ostao Dugandžić, a ušao je J. Barišić.

45' seriju kartona nastavio je Matas.

43' javnu opomenu dobio je i Bručić.

39' žuti karton za Jamaka.

32' na suprotnoj strani pucao je Perošević, međutim, učinio je to slabo tako da je lopta odskakutala pokraj desne vratnice...

31' velika šansa za Lokomotivu ostala je neiskorištena! P. Mišić je projurio desnim bokom, potom je ubacio loptu u kazneni prostor za Pavičića koji se nije najbolje snašao, a i zasmetao mu je i Jonjić.

26' uspjeli su Osječani postići pogodak preko Jonjića (glavom sa šest metara), ali je njihov stoper bio za pola koraka u zaleđu, pa se rezultat nije promijenio.

24' olako su opet bijelo-plavi primili pogodak, još jedan u nizu u ovom prvenstvu, pa će im posao u nastavku susreta biti dodatno otežan...

20' 0:1 - MARIĆ. Prvo je pucao Pavičić čiji je prizemni udarac Mikulić uspio obraniti, no na odbijenu je loptu natrčao Marić te iz blizine pogodio mrežu za vodstvo gostiju.

14' teško domaći veznjaci uspjevaju organizirati opasnije napade, a za sada je malo prodora i po bočnim pozicijama, pa nema ni većih uzbuđenja pred Slugom.

9' zaprijetili su i Osječani nakon što je Škorić ubacio s lijevog boka, na loptu je krenuo Matas, međutim, Mešanović mu je "skinuo" loptu s noge i nije bilo udarca ka vratima Lokomotive.

7' prva prigoda u kojoj se našao brzonogi napadač Lokomotive P. Mišić, ali je osječki vratar istrčavanjem "skratio kut" istaknuvši se odličnom intervencijom.

5' miran je početak susreta, a domaćin će, vjerujemo, nastojati već u ranoj fazi dvoboja staviti na veće kušnje gostujućeg vratara Slugu.

1' utakmica je počela, a našem Osijeku želimo uspješan nastup i dakako - pobjedu! Na tribinama je najmanje gledatelja od početka sezone, tek oko 700.

Glavni sudac je Igor Križarić (Čakovec), a pomoćnici su mu: Borut Križarić (Čakovec) i Saša Fegeš (Nedelišće).

Evo i početne jedanaestorice Lokomotive: Sluga, Bartolec, Mrčela, Prenga, Biljan, Gorupec, Kolar, Marić, Bručić, Pavičić i P. Mišić.

Osijek će igrati u sastavu: Mikulić, Matas, Jonjić, Novaković, Škorić, Špehar, Jamak, J. Mišić, Mešanović, Perošević i Dugandžić.

Oslabljeni će, ovaj puta, biti i Osječani i "Lokosi", čak i više gosti iz Zagreba koji su doputovali bez šestorice standardnih prvotimaca, ozlijeđenih i kartoniranih.

Posljednja je utakmica prvog dijela sezone HNL-a u koja ima veliki bodovni ulog za bijelo-plave, pa im je pobjeda na oproštaju od najvjernijih navijača itekako bitna.

Pozdrav iz Gradskog vrta!