Nije dugo Split u prvoj ligi, no za to vrijeme Osijek je već sedam puta uspio gostovati na Parku Mladeži. Rezultatom se ne mogu pohvaliti, a samo dva boda iz sedam susreta ovo čine izuzetno teškim i neugodnim terenu za igrača u bijelo-plavim dresovima.

Utakmice Osijeka i Splita izuzetno su domaćinske! Zaključak je to kojeg nije bilo teško donijeti, nakon što se pogledaju dosadašnji susreti ove dvije momčadi. U 14 odigranih utakmica, kako na Gradskom vrtu, tako na Parku mladeži, gosti još niti jednom nisu uspjeli doći do punom plijena. Pet puta je došlo do podjele bodova, od toga tri puta na Gradskom vrtu, a dva puta na splitskom stadionu. Znači pet poraza i dva susreta bez pobjednika, a ako to pridodamo i ovogodišnje neuspješno gostovanje u Kupu, dolazimo do zaključka kako su bijelo-plavi danas na još težem ispitu nego što se to činilo.

Ako se govori o posljednje četiri utakmice, današnji gosti se nemaju čime pohvaliti. Četiri pobjede, uz gol 12:1, sigurno će biti dodatni vjetar u leđa ekipi koja nastupa u crvenim dresovima, a u prvom ovosezonskom izdanju ovog duela, Split je slavio s glatkih 3:0. Iako je konkurencija podosta jaka, bio je to možda i najlošiji nastup bijelo-plavih ove sezone i ono što je dobro je to da gore od toga uistinu teško može biti. Ukupno, u 7 susreta, Split je postigao 15, a Osijek samo tri pogotka. Dodavanje susreta na Gradskom vrtu popravlja dojam, no to ovdje ipak nije tema.

Ivan Ibriks je najviđeniji igrač ovdje, budući da nije nastupio na samo jednom susretu Splita i gostiju iz Osijeka, nastupajući za obje ove momčadi, a iz Osijek je Split pojačao i Branko Vrgoč, koji je napokon pronašao svoje mjesto u startnom sastavu svog kuba. Naravno, igrač oko kojeg će se najviše vrtjeti je Aljoša Vojnović. Najbolji igrač Osijek je u Splitu proveo dvije i pol gol, usput postigavši dva gola svom matičnom klubu. Za to se iskupio pogotkom prije dva mjeseca, a sad mu je cilj i želja pokušati doći i do četvrtog, odnosno drugog u dresu Osijeka.

Glavni sudac ovog susreta je Domagoj Vučkov iz Rijeke, koji se može pohvaliti da je već dva puta sudio susrete ovih suparnika. Jednom je to bilo u pobjedi Splita 4:1, a drugi put u susretu koji je završio bez pogodaka. Ukupno je Osijeku ove sezone sudio dva, a Splitu tri puta i niti jedni se ne mogu pohvaliti da im je donio sreću. Bijelo-plavima je dijelio pravdu u domaćim susretima protiv Lokomotive i Hajduka (oba porazi), dok je crvenima sudio gostovanje kod Dinama te domaće susrete protiv Istre i Lokomotive. U ta tri susreta Splitu je pripao samo bod.

No, kao i svaki susret, tako i ovaj s početkom u 17.00 sati kreće od rezultata 0:0 te su šanse NK Osijeka kao i uvijek, ovisne većinom samo o njihovom pristupu i igri. Podsjetimo se još kako je izgledao prvi susret na drugom najvećem splitskom stadionu, onaj koji je NK Osijek odigrao izuzetno loše. Kao što smo rekli, ne ponovilo se, no dobro se podsjetiti!