Tekstualni prijenos susreta s Hajdukom. Utakmica počinje u 15 sati, a aktualnosti s utakmice donosi vam MMM.

HAJDUK - OSIJEK 3:2

Bijelo-plavi su poraženi prvenstveno jer su naivno primali golove, pa im ni sustizanje rezultatske prednosti Hajduka od dva gola razlike nije pomoglo da osvoje bod na Poljudu. 

90' + 5 utakmica je za Osijek izgubljena, Pajač je označio kraj. 

90'  + 5 Marić ima šansu, lopta mu ide na glavu na 7 metara, međutim on ne puca nego odigirava za Špoljarića koji je u zaleđu. 

90' + 3 Ndockyt puca, lopta završava u bloku. 

90' igrat će se pet minuta sudačke nadoknade...

85' pucao je Jradi, Ivušić je to obranio. 

85' izlazi Pilj, u igri je Špoljarić. 

83' "zicer" Ndockyta za izjednačenje, ali ne zabija nakon krasnog proigravanja Bočkaja. Kongoanac je bio u jako dobroj situaciji, ali je Juranović uspio donekle omesti njegov udarac i lopta završava pokraj desne vratnice u korneru. 

80' Šutalo nakon Bočkajeva ubačaja iz prekida pogađa sa 6 metara vanjski dio mreže. 

78' u igri je Jurić, izašao je Caktaš. 

76' izlazi Mance, ušao je Mbakogu. 

73' Jairo je u pretjeranom slavlju "šutnuo" korner zastavicu i dobio drugi žuti karton, pa Splićani ostaju s igračem manje. 

72' Hajduk ponovno vodi na Poljudu! Osječani su jeftino primili još jedan gol. Lopta je došla do Jaira na desnoj strani šesnaesterca, ostao je sam što je iskoristio i svladao Ivušića. Loptu je s gol-linije pokušao izbiti Škorić, no samo je potvrdio pogodak domaćina. 

72' 3:2 - JAIRO

70' prava prigoda za goste! Žaper oduzima loptu domaćim nogometašima i ulazi u kazneni prostor, šteta što nije uspio asistirati nikome od svojih suigrača...

69' Jradi je u prodoru, no nije uspio ni pucati, ni centrirati. 

67' "požutio" je Jairo. 

66' Marić je lijepo "ušuljao" obrani domaćih iza leđa, međutim" loše je primio loptu u šesnaestercu... 

64' na tribinama je 7.805 gledatelja. 

62' na klupu odlazi Lopa, u igri je Bočkaj. 

60' brza kontra Osječana, Talys proigrava Marića, ali naš ubojiti strijelac ne uspjeva primiti loptu i krenuti prema Ljubiću... 

59' javna opomena za Silvu. 

57' izašao je Eduok, a ušao Dolček. 

56' snažno je "odapeo" Caktaš, Lopta ide iznad grede. 

53' Mariću je to već deveti gol ove sezone u HNL-u u kojemu je sada vodeći strijelac. 

52' Osijek je izjednačio rezultat! Ndockyt je na desnoj strani dodao loptu do Marića koji je pucao s dvadesetak metara, lopta je odskočila ispred Ljubića i završila u njegovom desnom kutu za 2:2. 

52' GOOOOL 2:2 - MARIĆ 

52' Lopa puca iz slobodnog udarca, lopta je pogodila u glavu nekoga od Hajdukovih igrača i završila u korneru. 

50' Pilj vrlo dobro puca s 20-ak metara, lopta ide u donji desni kut, a Ljubić odličnom reakcijom spriječava pogodak!

46' počinje drugi dio utakmice, Bradarića je u veznom redu Hajduka zamijenio Barry. 

45' završeno je vrlo zanimljivo prvo poluvrijeme u kojem Hajduk ima vodstvo od 2:1. 

45' Splićani su sada imali veliku šansu za novo povećanje svoje prednosti. Žaper je loše odigrao jednu povratnu loptu, ona dolazi do Jaira koji je već svladao istrčalog Ivušića, ali je lopta pogodila desnu vratnicu da bi potom Šutalo otklonio bilo kakvu novu opasnost. 

43' Sada i domaćin mora na centar. Prvo je dobro pucao Mance, vratar Ljubić je dobro reagirao i odbio loptu koju Lopa ne uspjeva s desetak metara smjestiti u mrežu, no ni tada napad nije bio gotov. Lopta dolazi do Pilja koji je glavom usmjerava do Žapera, a ovaj ne propušta ovakvu situaciju i ponovno je strijelac, baš kao i protiv Rijeke. Lijep gol udarcem sa 17 metara. 

43' GOOOOL 2:1 - ŽAPER

41' Hajduk je udvostručio svoju prednost iako se nije činilo da će to biti opasniji napad... No, nakon ispucavanja lopte od Ljubića, Silva je nespretno omogućio Eduoku da nesmetano krene prema Ivušiću i onda ga mirno, prizemnim udarcem, natjera na novu kapitulaciju. 

41' 2:0 - EDUOK

37' Caktaš iz "slobodnjaka" sa 17 metara pogađa "živi zid", a na odbijenu loptu ide Eduok čiji snažan udarac zaustavlja Silva. 

33' prava prigoda za Hajduk. Jairo je asistirao Eduoku koji vraća "rolicu" Jradiju. Uslijedio je udarac s 15 metara i lopta zamalo prolazi pokraj lijeve vratnice. 

33' javna opomena za Eduoka. 

29' sada je žuti karton dobio i Lopa. 

22' Hajduk je došao u vodstvo. Jairo je iz rekontre krasno proigrao Caktaša na desnoj strani, ovaj ulazi u kazneni prostor i onda majstorski pogađa suprotni, desni Ivušićev kut. 

22' 1:0 - CAKTAŠ 

15' Mance je "požutio" i neće ga biti u momčadi u sljedećem kolu. 

14' pucao je Caktaš u lijevi kut, vratar Bijelo-plavih je baš tamo i mirno hvata loptu. 

13' prvi opasan napad Hajduka, Škorić ruši Jaira u prodoru na 17 metara od Ivušića i zarađuje žuti karton. 

11' dobar protunapad Osijeka, Lopa daje loptu za Marića koji mu je vraća, Ukrajinac se ipak odlučuje proigrati Pilja koji je u naletu i sa 17-18 metara snažno puca. Lopta je prohujala pokraj lijeve vratnice. 

8' došli su se i gosti nadigravati s intencijom da i oni stave domaću obranu pod pritisak... 

2' Jairo je prvi pucao glavom, lopta ide dva-tri metra iznad grede. Osječane je došla bodriti skupina od dvadesetak pripadnika Kohorte. 

1' počela je utakmica, sretno Bijelo-plavi!

Sudit će I. Pajač (Zelina), a pomoćnici su mu B. Zobenica (V. Gorica) i V. Đurak (Sisak) te dvojica dodatnih arbitara M. Vidulin (Kanfanar) i I. Vučković (Zagreb). 

Za Hajduk će danas igrati: Ljubić, Juranović, Ismajli, Simić, Čolina, Nejašmić, Bradarić, Jradi, Caktaš, Jairo i Eduok. Na klupi su: Baždarić, Barry, Jakoliš, Svatok, Delić, Kalik, Jurić, Vučur, Dolček, Vušković, Tahiraj i Teklić. 

Osijek će zaigrati u sastavu: Ivušić, Silva, Škorić, Šutalo, Talys, Žaper, Pilj, Ndockyt, Lopa, Marić i Mance. Pričuve su: Malenica, Gutieri, Kamenar, Bočkaj, Špoljarić, Šorša, Lončar i Mbakogu. 

Srdačan pozdrav iz Splita, sa stadiona Poljud gdje nas očekuje jedan od derbija 15. kola HNL-a.