Postavili su se Osječani odlučno u želji da budu bolji od domaćina, međutim, olako su primali pogotke.

Htjeli smo da Osijek bude hrabar na Poljudu, da pokaže odlučnost i jasnu nakanu da je na Poljud došao ne samo nadigravati se nego i osvojiti bodove. Takvi su Bijelo-plavi i bili u Splitu, a ipak nisu uspjeli doći barem do polovičnog plijena. Izgubili su 3:2 jer su iskazali dekoncentraciju pred svojim vratima, što je umnogome olakšalo posao domaćinu koji je iskoristio ponuđeno i pobijedio. Teško se nakon derbija oteti dojmu da su Osječani mogli i trebali u ovoj utakmici ostati neporaženi, ali su im pogreške onemogućile i oduzele rezultatsko zadovoljstvo.

A slutilo je na potpuni preokret…

Bio je to susret u kojem smo gledali obostrane napadačke pokušaje, prvo uz bolju igru gostiju, a potom su Bijeli preuzeli inicijativu i poveli golom Caktaša. Potkraj poluvremena je Eduok iskoristio neopreznost Silve za 2:0, no Žaper je prije odlaska na odmor vratio nadu Kuleševićevim izabranicima. Nastavio je Osijek pritiskati u nastavku i došao pogotkom Marića do izjednačenja koje je najavljivalo potpuni preokret, baš kao i u prethodnom ogledu s Rijekom. Imali smo preko Žapera pravu prigodu i za novu egzekuciju, ali se umjesto Ljubićeve nešto kasnije treći puta zatresla Ivušićeva mreža. Opet se kompliciralo pred vlastitim kaznenim prostorom, što je iskoristio Jairo i pogodio za konačnih 3:2.

Iskoristiti povoljniji raspored

Dobio je Hajdukov strijelac drugi žuti karton zbog neprimjerenog slavlja (stradala je korner-zastavica), ostali su domaći s igračem manje, ali se ishod više nije mijenjao. Imali su Osječani prave prilike preko Šutala, Ndockyta te Marića i Špoljarića u samome finišu, međutim, izostao je novi šok za drugoplasiranu momčad HNL-a. Vraćamo se na početak priče i uz zaključak da se Osijek nije došao braniti nego napadati na Poljudu, moramo prihvatiti činjenicu da su određene slabosti presudile pobjednika. Nadamo se da će nam u idućim utakmicama, uz nešto povoljniji raspored, bodovni učinak biti zadovoljavajući što sigurno priželjkuju i svi navijači Bijelo-plavih.

Foto: Milan Sabic/PIXSELL