NK Osijek se priključio građanskoj inicijativi u kojoj je u gradu na Dravi zasađeno više od 500 novih stabala.

I Nogometni klub Osijek konkretno je podržao građansku inicijativu „Zasadi drvo, ne budi panj“ koja se proširila na cijelu Hrvatsku. Lijepa je spoznaja da je u gradu na Dravi u sklopu ovoga projekta posađeno više od 500 novih stabala, a na području Osječko-baranjske županije više od 10.000! Naši su igrači Vedran Jugović, Marko Dugandžić, Marin Pilj i Danijel Lončar sudjelovali u akciji kolektivne sadnje drveća u vrtićima „Nevičica“ na Jugu II i „Mak“ u Donjem gradu. Isto se odnosi i na vrtiće: „Sunčica“, „Jelenko“, „Cvrčak“, „Bubamara“, „Latica“, „Vedri dani“, „Potočnica“, „Bambi“, „Stribor“, „Tratinčica“, „Kockica“ i „Zvončić“. Mališani su bili sretni jer su im nogometaši došli u goste i s njima se malo podružili i ispričali, a našem je prvoligašu zadovoljstvo dati svoj doprinos hvale vrijednoj inicijativi.

Zahvala i čestitka osječkom prvoligašu

Koordinator građanske inicijative za našu županiju Petar Kopunović-Legetin je objasnio da su se ovoj inicijativi pridružili brojni građani i institucije kako bi ona u konačnici uspjela.

Ovo je lijep primjer suradnje nadležnih ustanova zaduženih za svoje aktivnosti, a u suradnji s građanima dobili smo pravu simbiozu. Akciji su se odazvale osnovne i srednje škole, fakulteti, gradovi, općine i mnoge druge institucije s područja Županije koja će postati još zelenija. Svima se zahvaljujem, a moram istaknuti i vrlo konkretnu i aktivnu potporu NK Osijek koji se uključio u akciju. Pomogli su sadnju u vrtićima, što je djeci bilo posebno zanimljivo. Drago mi je da se Klub umnogome angažirao u pokretanju pozitivnih stvari i promjena u gradu i čestitam mu na tomu, naglasio je Kopunović Legetin.