Škorić je ponovno u A reprezentaciji, Šutalo i Žaper u selekciji U-21, Todoroski nastupa za Makedoniju, a Barišić za BiH.

Stanka je u državnom prvenstvu jer se diljem Starog kontinenta igraju kvalifikacijske utakmice raznih nacionalnih vrsta. Nama je prvenstveno u fokusu ogled najboljih reprezentacija Hrvatske i Slovačke koji će u subotu navečer (20,45) biti odigran na riječkoj Rujevici. Među Dalićevim izabranicima je i kapetan Osijeka Mile Škorić, a Hrvatskoj je dovoljan i bod za potvrdu plasmana na EURO 2020. godine. Potom će Hrvatska, tri dana kasnije, u Puli igrati protiv Gruzije u prijateljskom dvoboju. Drugi A reprezentativac iz redova Bijelo-plavih, Mađar Laszlo Kleinheisler neće participirati u ogledu naših sjevernih susjeda s Velšanima na domaćem terenu.

Važni ispiti Bišćanovih izabranika

Selekcija Hrvatske U-21 ovoga će četvrtka (17,30) gostovati kod Litve. Nakon startnog poraza od Škotske u Šibeniku i gostujuće pobjede nad slabašnim San Marinom, bit će to iskušenje za naše mlade nogometaše. Izbornik Bišćan ponovno je pozvao Boška Šutala i Mihaela Žapera koji će, dakako, ostati u kombinacijama i za ogled s Češkom, također u okviru ovog kvalifikacijskog ciklusa, koji će uslijediti 18. studenoga u Velikoj Gorici. Todor Todoroski će nastupiti za mladu reprezentaciju Sjeverne Makedonije koju prvo očekuje gostovanje kod Španjolske u Madridu, a potom i na Farskim Otocima. Spomenimo i kako je Adrian Leon Barišić aktivan u nacionalnoj vrsti U-19 Bosne i Hercegovine. Odigrao je cijelu utakmicu s Makedoncima (0:0), a još ga čekaju ogledi s Luksemburgom i Engleskom.