U petak od 13 sati snage će odmjeriti Osijek i Tuzla City koja je trenutno četvrta u Premijer ligi BiH.

U Gradskom vrtu će u petak (13 sati) prvi puta snage odmjeriti NK Osijek i FK Tuzla City. Riječ je, dakako, o prijateljskoj utakmici koja će za obje momčadi biti dobra provjera uoči nastavka prvenstvene utrke u HNL-u, odnosno Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Zanimljivo je da su i Osječani i njihovi protivnici trenutno na četvrtom mjestu u nacionalnim ligaškim natjecanjima. Tuzlaci su u 16 kola osvojili 27 bodova, a ispred njih su vodeći Željezničar te Sarajevo i banjalučki Borac.

Baljić na klupi Tuzlaka

Na klupi Tuzle City je nekadašnji istaknuti reprezentativac BiH Elvir Baljić koji je ostvario zavidnu internacionalnu igračku karijeru u Fenerbahčeu, Real Madridu, Rayo Vallecanu, Galatasarayu… Među onima koji su mu na raspolaganju ove sezone je najkonkretniji napadač Vojo Ubiparip (31) s 10 golova i 3 asistencije. Trener Bijelo-plavih Ivica Kulešević će, kao i nedavno u Kaposvaru, priliku pružiti svim igračima koji su u trenažnom procesu, a nakon dužeg vremena trebao bi zaigrati oporavljeni Vedran Jugović, što baš nije izvjesno za Laszla Kleinheislera.

Ulaz na utakmicu besplatan je za sve posjetitelje, a za one koji nisu u mogućnosti doći u Gradski vrt osiguran je tekstualni prijenos.

Foto: Davor Javorović/PIXSELL