Osječani su deklasirali svoga protivnika uz osam postignutih pogodaka, po četiri u oba poluvremena.

U kontrolnoj utakmici između dva prvenstvena kola momčad Osijeka ugostila je Tuzlu City. Na stadionu u Gradskom vrtu, pred oko 200 gledatelja, postignuto je čak deset golova, a Osječani su pobijedili vaterpolskim rezultatom 8:2! Vidjelo se već u prvih dvadesetak minuta da će to biti prava golijada, budući da su Bijelo-plavi brzo ostvarili vodstvo od 4:0 golovima Kamenara, Bočkaja, Špoljarića i Dugandžića (11 metara). Posebno je lijep bio Bočkajev pogodak iz slobodnog udarca sa 17 metara na njemu svojstven način. Tuzlaci su izgledali sasvim razbijeno na terenu, a kroz njihovu propusnu obranu domaći nogometaši su prolazili kako su htjeli, pa smo vidjeli dosta lijepih akcija.

Ozbiljan napadački potencijal

Uspjeli su gosti malo povezati redove i smanjiti na 4:2 uz jedan poništeni pogodak (korištenjem VAR tehnologije), ali su potom ponovno primili četiri zgoditka i doživjeli pravi potop u ovom odmjeravanju snaga. Mance je bio dvostruki strijelac, svoj drugi gol postigao je i Špoljarić, a nije izostala ni Marićeva egzekucija nakon nekoliko njegovih lijepih asistencija. U svakom slučaju, navijači su mogli biti vrlo zadovoljni jer ne viđa se često ovakav dvoboj, bez obzira na to što je bio prijateljski.

Drago mi je da su igrači koji su dosad manje igrali prezentirali dosta toga dobroga. Ponovno smo pokazali ozbiljan napadački potencijal jer zaista izgleda impresivno jednom prvoligašu osam puta zatresti mrežu, no bilo je opet određenih problema u obrani. Provjera nam je dobro došla, a do prvenstvenog ogleda s Istrom 1961 ćemo vidjeti s kojom ćemo jedanaestoricom krenuti u novu borbu za bodove, rekao je trener Osijeka Ivica Kulešević.

Foto: Davor Javorović/PIXSELL