Jasno je da Bijelo-plavi žele već u subotnjoj utakmici pokazati da mogu biti uspješniji na terenima svojih protivnika.

Spomenuo je Ivica Kulešević na posljednjoj press konferenciji kako će njegova momčad u nastavku sezone morati puno više bodova osvajati na terenima svojih protivnika. To je zapravo bila i sasvim jasna poruka upućena ne samo prema javnosti, nego i nogometašima Osijeka uoči ogleda s Varaždincima. Dosadašnji učinak u gostima je skroman za razliku od onoga koji je ostvaren u Gradskom vrtu i zbog kojega su Bijelo-plavi na sadašnjem trećem mjestu. Svaki je novi nastup prilika da se poveća bodovni saldo, a još je veća šansa, objektivno, kada igraš s protivnicima iz donjeg dijela ljestvice.

Po drugu pobjedu izvan Osijeka

Naša je momčad do sada odigrala neriješeno u Puli, Rijeci i Zaprešiću, dok je pun pogodak ostvarila u Koprivnici. Poraz je doživljen u Gorici, u Zagrebu s Lokomotivom i Dinamom te u Splitu. Vidjet ćemo u subotu popodne kako će biti u Varaždinu. Protivnik ima dvije pobjede i postigao je najmanje pogodaka od svih prvoligaša. Varaždinci su do sada osvojili 11 bodova, jedan od njih i u Gradskom vrtu iako su do završnih minuta susreta gubili s dva gola razlike. Poslije Intera i Slaven Belupa primili su i najviše pogodaka – 25. Imajući u vidu sve to, Osječani bi se morali postaviti kako to od njih traži njihov trener Ivica Kulešević, preuzeti ulogu favorita i potvrditi je na terenu.

Dobre vibracije na treninzima

Jasno nam je da se i u Varaždinu nadaju kako mogu pomrsiti ovu našu računicu i još jednom iznenaditi osječke nogometaše. Ne treba zaboraviti da je to momčad koja je uspjela napraviti i najveće dosadašnje iznenađenje Prvenstva, svladavši vodeći Dinamo. Bilo je to, doduše, uz veliki osmijeh božice Fortune, ali je i to dio sporta. Gledajući treninge Kuleševićevih izabranika ovoga tjedna, ono što igrači pokazuju ne samo u smislu kvalitete nego i agresivnosti te općenito radne atmosfere, dojam je da bismo na varaždinskom travnjaku mogli vidjeti dobro i uspješno izdanje našeg prvoligaša. Neka nam to Bijelo-plavi i potvrde u gradu baroka.