Kuleševićeva momčad će u ovoj utakmici Kupa Hrvatske morati prezentirati kvalitetno izdanje da bi se ostvario cilj.

Utakmica s Interom, ove srijede u Zaprešiću (16,30), itekako je važna za nogometaše Osijeka. Ambicije u Kupu Hrvatske su jasno izražene i uoči početka sezone i ništa se od tada nije promijenilo, naprotiv. Svi u Gradskom vrtu vjeruju da bi Bijelo-plavi mogli imati itekako ozbiljnu ulogu u završnici ovoga natjecanja, no mora se ići korak po korak. A u četvrtfinalu im je suparnik momčad Intera koja im je na neki način ostala dužnik u borbi za prvenstvene bodove. Osječani zasigurno razmišljaju kako im se onakve „žute minute“ nikako ne bi smjele ponoviti u novom dvoboju sa Žuto-plavima.

Puna mobilnost od prve minute

Lako je reći da je Osijek opet favorit i da je kvalitetom neupitno iznad Intera, no to nije dovoljno ako se na terenu ne pokaže prava snaga i ne opravdaju očekivanja. Svi smo se složili da učinak u gostima ove sezone nije onakav kakav je mogao i trebao biti, pa bi i to morao biti motiv više našim dečkima da to nastoje popraviti u posljednjem jesenskom dvoboju izvan grada na Dravi. To konkretno znači punu mobilnost od prve minute, koncentraciju na visokoj razini i trku koja ne smije posustajati tijekom susreta. Kada su te pretpostavke ispunjene, onda Kuleševićevi izabranici s pravom mogu računati na uspjeh. Ako bilo što od toga izostane, povećava se mogućnost da se suparnika dodatno motivira i ohrabri te da se pojave problemi.

Bit će promjena u sastavu

Prema svemu sudeći, sastav će doživjeti određene promjene jer su neki igrači ozlijeđeni i nije baš uputno riskirati s njihovim nastupom. Odnosi se to na stopera Majstorovića i veznjaka Žapera, a upitno je može li Špoljarić imati značajniju minutažu nakon što se tek ovoga tjedna priključio suigračima na treninzima. Moguće je da će stručni stožer potražiti još poneka nova rješenja u odnosu na posljednji susret s Varaždinom, a sve će, dakako, biti podređeno nastojanju da se odigra što bolje i učinkovitije, imperativno tražeći put među četiri najbolje momčadi koje će na proljeće ostati u borbi za osvajanje nacionalnog Kupa.