Osječani su bili bolji i opasniji, što se posebno odnosi na igru u drugom poluvremenu. Ždrijeb je u ponedjeljak u podne.

Bijelo-plavi su pobjedom u Zaprešiću (2:0) izborili svoje deseto polufinale Kupa Hrvatske. Potpuno zasluženo, a bez obzira koliko je bilo očekivano, ipak je nebitna uloga papirnatog favorita jer o pobjedniku može odlučivati toliko toga, pa i najbanalnije stvari koje se znaju dogoditi na terenu. Osijek se nije „kockao“ u tom smislu, nego se postavio onako, kako i treba momčad koja ima ambiciju otići do samoga kraja ovoga natjecanja, nametnuvši se kao bolja i jača čim je lopta krenula s centra.

Najbrži Osijekov gol!

Teško se prisjetiti i najdužim kroničarima NK Osijek da je naš prvoligaš ikada zabio raniji pogodak u službenim utakmicama. Marić je bio strijelac doslovno u prvom napadu, već u 15. sekundi nakon što je Talys poslao loptu na polovicu Intera, Tatomirović je loše reagirao, a Mance omogućio kolegi u napadu da izađe sam ispred suparničkog vratara i rutinski ga matira. Dakle, može se zaključiti da je to i najbrži gol u klupskoj povijesti ili barem od hrvatske samostalnosti, što je sasvim sigurno. Odličnu priliku za povećanje vodstva imao je Kleinheisler kada je greda spasila Matkovića, a i Inter je imao neke svoje prilike u kojima se iskazao naš čuvar mreže Ivušić.

Bebek (ispravno) promijenio odluku

Vrijedi još jednom spomenuti situaciju iz 22. minute. Tada je Silva igrao ramenom u osječkom šesnaestercu, sucu Bebeku se učinilo da je to bila nedopuštena ruka, pa je prvotno pokazao na bijelu-točku. No, riječki arbitar je promijenio odluku kada je vidio reakciju našeg Brazilca i posebice „otisak“ lopte koji mu je ostao na desnom ramenu te je imao hrabrosti i odlučnosti priznati vlastitu pogrešku i ispravno prosuditi poneku sekundu kasnije da to ipak nije bio jedanaesterac. Potom je do odlaska na odmor bilo još po nekoliko zrelih situacija u oba kaznena prostora, no ostalo je 0:1.

Još jedna Bočkajeva majstorija!

U drugom poluvremenu Osijek više nije dopustio Zaprešićanima da ugroze Ivušića, dok je na drugoj strani bilo puno pokušaja za povećanje osječkoga vodstva. Najizglednije prilike propustili su Ndockyt i Pilj u trenucima kada su domaći imali puno sreće, ali ni ona im nije mogla ostati saveznik u 79. minuti. Bočkaj je svojom ljevicom s više od 25 metara pogodio gornji desni kut iz „slobodnjaka“ za najljepši potez susreta i jedan od naj-golova polusezone! U samoj završnici „zicer“ je imao i Jugović koji je neposredno prije toga ušao s klupe, ali nije uspio matirati Matkovića. Neupitno je kvalitetnija momčad izborila polufinale, za koje će se ždrijeb parova i domaćinstva obaviti u ponedjeljak, 9. prosinca točno u podne.

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL