Naš je prvotimac do sada zabio 11 službenih golova iz prekida za NK Osijek, te dodao još 2 u pripremnim susretima.

Hrvatski „kralj slobodnjaka“, naš Petar Bočkaj i u srijedu je u Zaprešiću potvrdio i pokazao koliko je opasan i učinkovit u prekidima igre,. Kada on namjesti loptu u zoni od nekih tridesetak metara od protivničkih vratiju osječki se navijači već unaprijed počinju veseliti! Zabio je sjajan pogodak za potvrdu pobjede Bijelo-plavih i to mu je prvi ove sezone (dosta je utakmica propustio zbog ozljede) te ukupno 13. otkako je u redovima našeg prvoligaša. Način na koji je pogodio Matkovićevu mrežu s velike udaljenosti natjerao je i malobrojne domaće navijače na pljesak jer Pero to radi zaista u stilu najvećih majstora!

Za prvu pobjedu na Rujevici

Gol Žuto-plavima bio mu je već jedanaesti iz slobodnih udaraca u službenim nastupima za NK Osijek. Redom je zabijao UE Santa Colomi (4:0) u kvalifikacijama Europske lige, Istri 1961 (1:1) kada je nadmudrio svog sadašnjeg klupskog kolegu Ivušića, a nezaboravna je njegova egzekucija protiv PSV-a (1:0) na posve ispunjenom Gradskom vrtu. Pogodio je Bočkaj i za prvu pobjedu Osječana na Rujevici (2:1), četiri dana kasnije je svladao i vratara Zadra u susretu Kupa Hrvatske (4:0). Uslijedio je pobjedonosni pogodak Rudešu na našem stadionu (1:0), nakon čega je poentirao i protiv Slaven Belupa (1:1) također na domaćem terenu.

Zabio i za Osijek II

Da mu je zapravo svejedno zabija li kod kuće ili u gostima pokazao je ponovno u Rijeci, u remiju (1:1) s domaćinom i jednim od najvećih konkurenata u HNL-u. Deveti je gol iz prekida polučio u Zaprešiću kada je loptu ispod „živog zida“ poslao u mrežu i pridonio uvjerljivom trijumfu (3:0), a seriju je, eto, nastavio na istom stadionu, u četvrtfinalu Kupa Hrvatske (2:0). Ne zaboravimo da je naš „Bombardero“ na sličan način bio strijelac i za Osijek II u drugoligaškom dvoboju s Kustošijom (2:0) što također moramo uračunati u njegovu statistiku.. Kako bismo sasvim zaokružili ovu priču, dodajmo da je ljubimac osječkih navijača iz slobodnih udaraca za A momčad zabijao i u prijateljskim ogledima s Grobničanom (7:0) i Tuzlom City (8:2). To znači da je ukupna brojka trenutno 13 „komada“ od kojih ne bi bilo baš lako napraviti izbor najefektnijih. Iako je ovaj posljednji iz Zaprešića definitivno jedan od njih, možda i najljepši.

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL