Akterima na terenu nije bilo toliko maglovito kao gledateljima na tribinama, a Osijek je u drugom dijelu „potopio“ goste.

Teško je bilo gledati utakmicu Osijeka i Lokomotive. Ne zbog onoga što se događalo na terenu jer sadržaja nije nedostajalo, što je lako zaključiti i po konačnom ishodu. Riječ je o tomu da se s tribina nije vidjelo puno toga. Magla nam je onemogućila bolji ugođaj susreta jer su gledatelji i izvjestitelji u Gradskom vrtu sa svojih pozicija ostali uskraćeni za dobar dio onoga što su prikazali akteri, posebice osječki nogometaši. Doduše, njima je, dolje na travnjaku, situacija bila dosta bolja, pa ni dvoboj stoga nije došao pod znak pitanja. No, kada pogledate TV sažetak, opet dolazite do spoznaje kako su se i kamere gotovo bezuspješno „probijale“ kroz maglu, tako da ni u ponovljenom gledanju najvažnijih trenutaka ne možete baš vidjeti ono čemu su igrači obje momčadi, zajedno sa sucima, svjedočili na terenu…

Domaćin spriječio kontre

U svakom slučaju, Osijek je apsolutno zaslužio pobjedu. Uostalom, teško je pri rezultatu 4:0 zaključiti bilo što drugo, osim da je domaćin u svemu nadvisio svoga protivnika. U prvom dijelu nije bilo nekih većih uzbuđenja, osim dobre prilike koju je imao Škorić. Unatoč skromnosti u pogledu stvorenih prilika, moglo se i tada vidjeti da Bijelo-plavi dobro kontroliraju ono u čemu je Lokomotiva najopasnija. Brzancima poput Kastratija i Uzunija uz potporu Tolića nije se smjelo ostaviti puno slobodnog prostora za kontru. Osječani su to odradili bez prigovora, dok su u drugom poluvremenu pritisnuli gas u svojim napadačkim akcijama kako bi što prije stigli do vodećeg pogotka. Dočekali su ga u 54. minuti nakon što je gostujući stoper Petrak igrao rukom u svom šesnaestercu, a Marić mirno realizirao kazneni udarac i 12. puta zatresao suparničku mrežu u HNL-u ove sezone.

Tri gola u završnih 15-ak minuta

Nervozni Kastrati je u 62. minuti isključen zbog drugog žutog kartona, pa je domaćin stvorio još žešći pritisak prema Grbiću što je rezultiralo golom Pilja, na Marićevu asistenciju, za 2:0 u 78. minuti. Bilo je sasvim izvjesno da će Kuleševićeva momčad osvojiti bodove u malom derbiju 18. kola, što je „zacementirao“ Kleinheisler koju minutu kasnije nakon lijepog duplog pasa sa Žaperom. Još je jedan igrač svoj ulazak s klupe okrunio pogotkom. Bočkaj je u sudačkoj nadoknadi desnom nogom centaršut Talysa pretvorio u konačnih 4:0. Osijek je u nedjeljni susret ušao sa šeste pozicije, a sada je na četvrtom mjestu s bodom manje od Rijeke i samo dva boda zaostatka za drugoplasiranim Hajdukom. I ponovno je domaćin idućega vikenda kada će u Gradskom vrtu gostovati Slaven Belupo.

Foto: Dubravka Petrić/PIXSELL