Naš će prvoligaš u borbi za ulazak u finale gostovati kod boljega iz međusobnog četvrtfinalnog ogleda Rijeke i Dinama.

Osijek će u polufinalu Kupa Hrvatske igrati u gostima s pobjednikom međusobnog četvrtfinalnog dvoboja Rijeke i Dinama koji je na rasporedu 5. veljače iduće godine. Takva je bila volja ždrijeba održanog u prostorijama Hrvatskog nogometnog saveza u Zagrebu, što znači da je drugi par Slaven Belupo – Lokomotiva. Polufinalni susret (igra se samo jedan, nema uzvrata) uslijedit će 12. veljače.

„Na Kvarneru je nekako bolja klima“

Trener Bijelo-plavih Ivica Kulešević vijest o protivniku za prolaz u finale nacionalnog Kupa saznao je po svršetku prvog ovotjednog treninga.

Nikome i nikada unaprijed ne priznajemo, prije utakmice, da je bolji od nas. Tako ćemo se postaviti bez obzira hoće li nam domaćin biti Rijeka ili Dinamo. S obzirom na vremenske prilike koje najčešće vladaju u Hrvatskoj u to doba godine, nekako mi se Kvarner čini boljom opcijom… Jasno je da ćemo morati biti u svom ponajboljem izdanju da bismo preskočili i tu, vrlo visoku prepreku, a tomu se dakako i nadam, istaknuo je Kulešević.

Team manager osječkog prvoligaša Hrvoje Barišić koji je bio na izvlačenju u Zagrebu je dodao:

Očekuje nas ili aktualni prvak ili posljednji osvajač Kupa, a k tomu još moramo i u goste. No, da bi se osvojilo „Rabuzinovo sunce“ jednostavno moraš pobijediti u svim utakmicama na putu do trofeja. Birati suparnike ionako ne možemo.

Foto: Davor Javorović/PIXSELL