Treneri naših momčadi koje igraju u HNL-u za mladež komentiraju nastupe i rezultate svojih učenika.

Završila je jesenska polusezona u svim kategorijama HNL-a za mladež. U analizi igara i rezultata naših momčadi krenut ćemo od najmlađe konkurencije i učinka kojega su polučili pioniri. U 15 prvenstvenih nastupa zabilježili su 9 pobjeda uz 3 remija i 3 poraza te gol-razliku 25:9 i 30 osvojenih bodova. To je Osječanima donijelo 4. mjesto na ljestvici.

Mislim da je neupitno kako imamo vrlo nadarenu generaciju dječaka. No, imali smo i suviše pehova u dosadašnjem dijelu natjecanja, prvenstveno mislim na ozljede i kartone nekih od ključnih igrača. Rekao bih da smo izgubili sedam bodova u takvim okolnostima, primjerice u Puli kod vodeće Istre 1961 primili smo gol u posljednjoj minuti, uz dva isključenja. Očekujem da ćemo na proljeće biti uspješniji i da bismo se mogli probiti među tri prvoplasirane momčadi, a opet smo vrlo ambiciozni i u Kupu, rekao je trener Vedran Nikšić.

Kadeti imaju drugu obranu Lige

Kadeti su jesen završili na petoj poziciji s 24 osvojena boda u 15 odigranih susreta. Pritom su imali 7 pobjeda, 3 neriješena ishoda i 5 poraza, a omjer postignutih i primljenih pogodaka je 15:14.

Moglo bi se reći da su očekivanja bila nešto veća, ali to ne znači da smo bili loši. Imamo drugu obranu Lige i samo je nedostižni Dinamo primio manje golova što je svakako pozitivno. No, u napadu smo bili nešto slabiji. Znamo gdje smo imali najviše problema, pa ćemo u drugom dijelu prvenstva pokušati biti učinkovitiji jer ovo nije plasman koji bi nas zadovoljio. U drugom smo dijelu protekle polusezone igrali bolje, vidio se određeni napredak i nadam se da ćemo nastaviti u tom ritmu, istaknuo je kormilar kadetske momčadi Tomislav Radotić.

Juniori posustali u završnici

Za kraj smo ostavili juniore koji trenutno zauzimaju osmo mjesto. Odigrali su 14 utakmica u kojima su zabilježili 6 pobjeda, 3 remija i 5 poraza. To znači da je osvojen 21 bod i taj će se učinak svakako nastojati popraviti u drugom dijelu ligaškog natjecanja.

Igrali smo promjenjivo, takvi su onda bili i rezultati. Znali smo pružiti odlične partije poput onih s Hajdukom i Dinamom, ali i one slabije u posljednjim kolima. Uostalom, samo dva tjedna prije zadnjeg kola smo bili četvrti na ljestvici što je ipak izgledalo puno bolje. Činjenica je da smo dobrim dijelom bili ovisni o tomu koliko smo mogli računati na igrače koji inače participiraju i za seniorsku B momčad u Drugoj ligi. Trebali smo napraviti više, no nije neka velika bodovna razlika u pitanju, tako da vjerujem u bolje proljeće, naglasio je trener Tomislav Steinbruckner.

Foto: Dubravka Petrić/PIXSELL