Nastavljen je uspješan rezultatski niz na domaćem terenu, a ostvaren je i najveći postotak bodova u polusezoni.

Uspješno je okončana nogometna jesen za Bijelo-plave. I u 18. uzastopnom ligaškom nastupu u Gradskom vrtu Osijek je nastavio seriju nepobjedivosti što je već samo po sebi rekordno u klupskoj povijesti. I ne samo to. Trijumfom protiv Slaven Belupa upisan je još jedan rekord i to onaj po broju osvojenih bodova na domaćem terenu. Ta je brojka trenutno na 26 od mogućih 30 bodova što je vrlo visokih 86,6 posto! Znači da nikada ranije u HNL-u Osječani nisu imali takvu „tvrđavu“ pred svojim navijačima koja je za sve suparnike i protekle jeseni ostala neosvojiva. Posljednji poraz u svom dvorištu Bijelo-plavi su doživjeli još 3. veljače ove godine kada smo bili domaćini Hajduku (0:1).

Osjetio se izlazak Pilja i Žapera

Osijek je bio bolji i od Slaven Belupa na oproštaju od jesenske polusezone i svojih najvjernijih navijača. Nakon što je Marić ekspresno zatresao mrežu nedavno u Zaprešiću, sada mu je trebalo tek neznatno više vremena ponovno iskaže svoj golgeterski gen, pa su Koprivničani na centar morali već u 3. minuti. Sve po polovice prvog poluvremena domaćin je suvereno diktirao tempo utakmice, no dosta se toga poremetilo vrlo ranim izlascima prvo Pilja, a potom i Žapera koji su morali biti zamijenjeni zbog ozljeda. Njihovim alternacijama Ndockytu i Jugoviću trebalo je vremena da uhvate ritam, a Kulešević je morao biti vrlo oprezan s trećom zamjenom na koju je bio prisiljen čekati sve do samoga finiša da se još netko eventualno ne ozlijedi.

Marić strijelac i sedmu utakmicu uzastopce!

Bodovi su zasluženo osvojeni, vesele i nova tri postignuta pogotka nakon četvorke Lokomotivi, a šef stručnog stožera nije pred medijima ispustio prokomentirati i ono čime nije mogao biti zadovoljan. Prije svega to su primljeni golovi nakon prekida kada Osječani nedostaje koncentracije i malo više odlučnosti pred svojim vratima, iako je činjenica da su Koprivničani imali dosta snažnih i visokih igrača u šesnaestercu kada su izvodili prekide. Pojedinačno gledajući, Marić je i sedmu utakmicu zaredom među strijelcima što također ulazi u povijesna klupska dostignuća! Veseli i spoznaja da je Kleinheisler dvije nedjelje uzastopce pogodio suparničku mrežu, kao i da je Ivušić spašavao kada je Slaven Belupo opasno prijetio.

Vrlo mali bodovni zaostatak

Naš će prvoligaš nastavak sezone čekati na četvrtom mjestu uz vrlo mali bodovni zaostatak za konkurentima koji su trenutno ispred nas. Rijeka, naime, ima samo bod više (doduše i zaostali ogled s Dinamom u Maksimiru) dok je Hajduk ostvario dva boda prednosti. Također je vrlo bitno da su Gorica i Lokomotiva, momčadi koje također imaju europske ambicije, sada na četiri, odnosno pet bodova manje u odnosu na Bijelo-plave. Stoga i ambicije ostaju nepromijenjene i svi u Gradskom vrtu vjeruju da su realne i ostvarive u proljetnom nastavku sezone.

Foto: Davor Javorović/PIXSELL