Računajući sva natjecanja, Mirko je suparničku mrežu zatresao čak 16 puta!

U sedam uzastopnih utakmica koje su Osječani odigrali u završnici jesenskog dijela sezone, Mirko Marić uspio je zatresti suparničku mrežu! Tako je uspio nadmašiti i klupski rekord Roberta Špehara iz sezone 1994/95. Tada je „Šole“ pet puta za redom, iz kola u kolo, zabijao golove, a „Mara“ je to uspio šest puta, čemu je pridodao još jedan i u Kupu Hrvatske. Stoga se njegov učinak u proteklom šestomjesečnom razdoblju može i mora vrednovati najvišom ocjenom. Mirko se osvrnuo na globalnu sliku onoga kako su Bijelo-plavi izgledali u ljeto i jesen ove godine, komentirajući trenutno četvrto mjesto u HNL-u i ostvareni plasman u polufinale Kupa Hrvatske.

Dva smo boda iza Hajduka, samo jedan iza Rijeke koji su nam najizravniji konkurenti, što je sasvim dobro. Imali smo jedno razdoblje tijekom polusezone kada smo malo posustali, da bismo potom opet uzdigli i mislim da na kraju možemo biti zadovoljni.  Kasnije smo se digli i rekao bih uspješno okončali jesen. Može se reći da smo bili uspješni iako smo se nadali i boljem plasmanu nakon 19 odigranih kola. Sjećam se kako smo prošle godine prvi dio sezone završili na drugom mjestu, a na kraju smo bili treći. Zanimljivo je da sada imamo više bodova u isto doba godine, a osobno sam optimist i vjerujem kako će proljeće biti još bolje i uspješnije, rekao je Marić.

Nekada se dogode i „žute minute“

Sigurno bi dojam nakon minule jeseni bio još pozitivniji da nisu izgubljeni neki bodovi, posebno u ogledima s momčadima iz donjeg dijela ljestvice. Pritom se najčešće spominje Varaždin i dva remija u kojima je Osijek oba puta ispustio vodstvo, a posebice na ogled u Gradskom vrtu kada je do 89. minute bilo 2:0…

Uh, to nam još dugo neće biti jasno, kako tada nismo uspjeli pobijediti, ali se dogode i takve „žute minute“. Sigurno bismo već sada zauzimali drugo mjesto da smo s Varaždincima osvojili i preostala četiri boda. S druge strane, bilo je i onih susreta u kojima smo se vraćali iz negativnog rezultata, dobro odigranih derbija, pa je to nekakav balans. Ipak, ostaje žal za ponekim bodom više što bismo mogli i trebali nadoknaditi u drugom dijelu prvenstva.

Napadački i dopadljiv nogomet

Gledatelji su imali što vidjeti na utakmicama Osijeka. Želja za nadigravanjem i što većim brojem golova je sigurno nešto pozitivno, a to očekujemo i u drugom dijelu sezone.

Imamo i takvu momčad koja mora igrati napadački. Mislim da smo u većini susreta pokazali dopadljiv nogomet, uvijek sa željom da budemo što konkretniji iako je, kao i kod većine drugih, bilo određenih oscilacija. Bitno je primati što manje pogodaka jer smo svjesni da ih je bilo previše. To ćemo morati popraviti.

Zasluga cijele momčadi

Kada je, pak, riječ o Marićevom učinku, brojke najbolje govore o tomu koliki je njegov doprinos rezultatima osječke momčadi. U prvenstvu je zabio 14 puta u 19 nastupa, a još je 2 pogotka postigao u Kupu Hrvatske, u obje utakmice u kojima je nastupio u tom natjecanju. Prvi je strijelac Lige, a i u rubrici asistenata je među boljima u Ligi.

Za to je zaslužna momčad u cjelini. Logično je da sam ja, kao napadač, najčešće u situacijama za postizanje gola, no i prije mene netko nešto mora učiniti da bih ja zabijao. Želim nastaviti tako i zašto ne – zadržati titulu prvog strijelca HNL-a. Lani sam u prvom dijelu postigao devet golova, sada sam već na 14 što je svakako razlog potpunog zadovoljstva.

Bit će puno pravih izazova

I na kraju, što očekivati od Bijelo-plavih od početka veljače do sredine svibnja iduće godine?

Idemo u borbu za drugo mjesto, a sigurno je da ćemo i u Kupu dati sve od sebe jer smo jako motivirani otići do kraja. Dosta će tu biti onih pravih izazova, a vjerujem da ćemo ih dočekati potpuno spremni. Siguran sam da se možemo sasvim ravnopravno boriti s konkurencijom za ostvarenje naših ambicija, dodao je jedan od najupečatljivijih protagonista domaće nogometne scene u Hrvatskoj.

Foto: Davor Javorović/PIXSELL