Šef stručnog stožera je iskazao zadovoljstvo dosad ostvarenih, uz naglasak kako očekuje još bolji Osijek u nastavku sezone.

Osijek je trenutno četvrti na tablici s 33 osvojena boda u 19 dosad odigranih susreta u HT Prvoj hrvatskoj nogometnoj ligi. Naša momčad ima bod zaostatka za trećeplasiranom Rijekom i dva manje u odnosu na Hajduk koji nakon jesenske polusezone zauzima drugo mjesto. Ostvareno je devet pobjeda, šest puta su Bijelo-plavi svoje utakmice završavali neriješenim ishodom, a doživjeli su četiri poraza. Trener Ivica Kulešević globalno je ocijenio dosadašnji učinak:

Generalno je prisutno zadovoljstvo, no moglo je biti i bolje. Vraćajući se na početak sezone, sigurno nismo bili u podređenom položaju u dvostrukom ogledu s CSKA-om, naprotiv. Rekao bih da smo tada nesretno eliminirani. U prvenstvu nam se nije dogodio nekakav značajniji pobjednički niz, ali s druge strane nismo upadali niti u krize koje su se znale pojaviti kod naših konkurenata, izuzev Dinama koji se odvojio na vrhu ljestvice. Napravili smo sasvim solidan temelj da bismo u drugom dijelu sezone ostvarili svoje ambicije koje nisu male. Morat ćemo, zasigurno, smanjiti oscilacije koje su nam uvjetovali gostujući nastupi, a i nadam se da će ozljeda biti manje nego jesenas jer i to nekada utječe na izvedbu.

U Kupu se ne zadovoljavamo polufinalom!

Osvrnuo se kormilar osječkog prvoligaša i na činjenicu da je u Kupu Hrvatske u prethodnim nastupima odrađen vrlo dobar posao.

Bez obzira na protivnike, bili smo poprilično uvjerljivi u tim ogledima u kojima smo redovito bili gosti. Uostalom, postigli smo 13 golova, dok niti jedan nismo primili. Bez obzira na to što i ove sezone imamo najteži ždrijeb u polufinalu, ne želimo stati na ulasku među četiri najbolje momčadi i zadovoljiti se postignutim. Čekamo pobjednika dvoboja između Rijeke i Dinama, nadajući se da bismo uz našu najbolju prezentaciju mogli izboriti i finale.

Podići se za barem 20 posto

Osijek je bio vrlo siguran i uvjerljiv domaćin u dosadašnjim ogledima. U igri je bilo 30 bodova u Gradskom vrtu, a osvojeno ih je 26, uz napomenu da Kulešević u svom mandatu ima stopostotni učinak!

Lijepo to zvuči i vrlo je bitno i nadalje ostati goropadan na domaćem terenu. Međutim, jasno je da ne smijemo ostati skromni u gostima gdje smo uspjeli uzeti ne baš ohrabrujućih sedam bodova. To ćemo morati bitnije poboljšati. Generalno govoreći, mislim da će svaki igrač, ali i svi mi ostali uz momčadi, morati biti barem za još 20 do 30 posto bolji nego protekle jeseni. To je nužno da bismo ispunili ciljeve.

Ozljede su malo poremetile ritam

Nerijetko se govori o tome da je igrački kadar Osječana i širok i kvalitetan te da se može ambiciozno upustiti u borbu za što bolji natjecateljski doseg..

I ja ću se složiti da nam je potencijal dosta velik, moglo bi se reći i zanimljiv u kontekstu onoga što bismo željeli ostvariti. Ono što nas je ponekad kočilo odnosi se na veći broj ozljeda i to vrlo bitnih igrača u našoj koncepciji. Iz kola u kolo nam je netko nedostajao, izostajala su i po dvojica-trojica, da bismo se tek u završnici uspjeli kompletirati. Pritom treba imati u vidu da ni tada oporavljenici nisu mogli pružiti svoje najbolje partije, budući da se stanka morala odraziti na njihov doprinos momčadi. Što se tiče onih koje smo doveli u prošlom prijelaznom roku, pojedinci su se nešto kasnije priključili, tako da su morali proći i proces prilagodbe, a kako je to sada iza njih, vjerujem da će i oni na proljeće biti na višoj razini.

Puno više dobrih nego loših stvari

Kulešević je dodao da je bilo puno više dobrih nego loših stvari. Dotaknuo se i sustava igre kojega se nije striktno držao…

Vjerujem da možemo bolje, tomu ćemo svakako težiti. Kada govorimo o formaciji, oni koji pozornije prate sve te stvari znaju da je naša momčad selektirana za igru s trojicom centralnih braniča. U tom smislu nije bilo uputno raditi nekakve posebne preinake jer je uvijek poanta izvući najviše što se može iz postojećeg kadra. U kojem ćemo rasporedu igrati na proljeće, vidjet ćemo kroz zimske pripreme.

U zimu nije lako dovesti pojačanja

U svakom prijelaznom roku ljudi iz sportskog sektora Bijelo-plavih aktivno se uključuju ne bi li se momčad ne samo dodatno popunila, nego prvenstveno osnažila…

Nisam upoznao kolegu koji ne bi želio poneko pojačanje. U prosincu i siječnju je to ipak dosta teže realizirati nego u ljetnim mjesecima. Jasno je da ne tražimo prinove, nego isključivo one igrače koji nam odmah mogu biti od značajne pomoći. Naravno da želimo biti još jači, bolji i kompaktniji, pa je moguće da se, ako se ukaže prilika, osnažimo na nekim pozicijama, završno je istaknuo osječki kormilar.

Foto: Davor Javorović/PIXSELL