Puskas Akademia je trenutno četvrta u mađarskom prvenstvu s velikim brojem iskusnih stranaca u momčadi.

Prvu kontrolnu utakmicu na pripremama u Španjolskoj nogometaši Osijeka odigrat će ovoga utorka, 14. siječnja, protiv dobro poznatog protivnika, mađarske Puskas Akademije. Ova dva kluba vrlo često se sastaju u prijateljskim ogledima, a redovito i dok borave u Andaluziji. Igrat će se u Sotograndeu s početkom u 15 sati, a trener Ivica Kulešević vjerojatno će susret započeti s onim igračima za koje bi se moglo reći da trenutno imaju startnu prednost u odnosu na ostale.

Odlični protiv najjačih

„Akademičari“ su ove sezone značajno bolja momčad u odnosu na protekle godine, što potvrđuje i njihov plasman. Trenutno zauzimaju četvrto mjesto u OTP Ligi, iza Ferencvarosa, MOL Fehervara i Mezokovesda. Da ih vrijedi respektirati, potvrđuje i činjenica da nisu izgubili od vodećeg dvojca na ljestvici i to na gostujućim terenima. S Ferencvarosem je bilo 2:2, dok su nekadašnji Videoton svladali s 3:1. Vrlo su iskusni, a što se golova tiče predvode ih jako poznati igrači hrvatskim ljubiteljima nogometa, naš bivši prvotimac Henty i nekadašnji napadač Hajduka Gyurcso. Obojica su tijekom protekle jeseni postigli sedam pogodaka. Uz njih treba spomenuti i Čeha Vanaceka te organizatora igre, iskusnog Josipa Kneževića, dugogodišnjeg igrača Osijeka. Osim spomenutih, za Puskas Akademiju igraju „legionari“ iz Njemačke, Nizozemske, Bugarske, Rumunjske, Ukrajine, Australije, Slovačke…

Ozbiljno od prve provjere

Što se tiče Bijelo-plavih, u konkurenciji još neće biti Grgića koji trenira izdvojeno, a poštedu na prvim treninzima u Marbelli dobili su Lopa i Pilj. Stručni stožer želi da najstandardniji igrači imaju i ovdje već od početka najveću minutažu, pa ih treba očekivati 60-ak minuta na terenu. Jasno je da će Kulešević tražiti puni angažman jer ima samo tri tjedna pripremnog razdoblja koje treba što bolje i učinkovitije iskoristiti. Stoga igrači već od prve provjere moraju biti maksimalno fokusirani na ono što se od njih traži.

Tekstualni prijenos utakmice pratite ovdje.