Osječani su protiv Puskas Akademije zaigrali u rasporedu 3-4-3, a osim dva gola pogađali su gredu i vratnicu.

Dobro su Bijelo-plavi odradili prvu provjeru na svojim španjolskim pripremama. Izgledalo je to sasvim solidno na startu protiv Puskas Akademije, pa je ostvarena i zaslužena pobjeda od 2:1. Uz dva postignuta pogotka imali su Osječani još nekoliko izrazitih prigoda, a u dvaput su pogađali i vratnicu, što znači da su napadački bili prilično aktivni. Pogotke su u prvom poluvremenu postigli Mance koji se odlično snašao u kaznenom prostoru i preciznim udarcem završio jedan od svojih prodora prema suparničkim vratima te Marić. Nad njim je skrivljen jedanaesterac kojega je potom sam pretvorio u gol.

Prijetnja svakoj obrani

U vrlo izraženoj ofenzivnoj formaciji 3-4-3 Osijek je od početka dao do znanja kakav nogomet i nadalje Kulešević traži od svojih izabranika. Stalna tenzija da se što brže i okomitije ugroze suparnička vrata i ovaj puta je bila naglašena. Mance i Grezda na krilnim pozicijama i Marić u sredini mogli bi i morali biti itekako ozbiljna prijetnja svakoj obrani. No, pritom je vrlo bitno da budu i prva linija obrane kao i da veznjaci iza njih, u ovom slučaju Jugović i Kleinheisler agresivno i trkački besprijekorno pokrivaju veći dio terena. Bočni igrači Šorša i Bočkaj moraju odraditi obveznu defanzivu, no i ovaj puta su u više navrata bili u situacijama za opasne prodore uz aut-liniju i upotrebljive centaršuteve.

Pohvala i vrataru Ivušiću

Obrambeni trojac Škorić-Šutalo-Majstorović je već otprije uigran i tu ne bi smjelo biti nekih većih problema, iako se ne može reći da Mađari nisu imali neke svoje zrele šanse, uz postignuti pogodak Gyurcsa. Izostala je tom prilikom bolja komunikacija u zadnjem redu, pa se dogodila pogreška koja se mogla izbjeći. Vrijedi istaknuti vrlo sigurnog Ivušića koji je spašavao svoju mrežu u dva-tri navrata, što je također itekako bitno jer je teško limitirati protivnika da ostane bez ijedne prilike.

Sljedeću utakmicu imamo u petak protiv njemačkog drugoligaša Nurnberga.