Osijek je nadigrao i svladao čvrstu i borbenu momčad njemačkog Nurnberga s 2:0 golovima Ndockyta i Špoljarića.

Druga je utakmica iza osječkih nogometaša u sunčanoj Andaluziji. Njemački drugoligaš Nurnberg svakako je bio ozbiljan suparnik iako mu je ugrožen status u drugom razredu natjecanja jedne od najjačih nogometnih zemalja Europe i svijeta. Znamo kakvi su Nijemci, s koliko žustrine i motiviranosti ulaze u svaki, pa i prijateljski dvoboj. Stoga je ovo bila provjera u kojoj je Kulešević sa svojim suradnicima baš htio vidjeti kako će mu momčad odgovoriti u takvim zahtjevima, kada baš i nema puno prostora ni vremena za kombinatoriku, posebice u sredini.

Laszla zaustavila vratnica

Osijek je bio bolji i pobijedio s 2:0, a golove smo vidjeli u drugom poluvremenu kada je na travnjaku bila uvjetno rečeno pričuvna garnitura Bijelo-plavih. Prvo je Ndockyt iskoristio odličan proboj i ubačaj Todoroskog s desnog krila, iskazavši mirnoću u završnici. Pobjedu je potvrdio Špoljarić s bijele točke nakon što je njemački vratar srušio Silvu koji se poput vihora „sjurio“ u šesnaesterac. Bilo je još nekih prilika u obje dionice susreta, a pri rezutatu 0:0 najbolje su propustili Grezda na samom početku i Kleinheisler u završnici prvog dijela, kada je solo-prodor završio udarcem kojega je zaustavila vratnica. U drugih 45 minuta prijetili su Špoljarić, Ndockyt i Kamenar koji je imao „zicer“ u  posljednjim trenucima.

Kohortaši stigli u Andaluziju

S druge strane Nurnberg je u dva navrata zaprijetio iz prekida kada bi Mavropanos (Grk na posudbi iz londonskog Arsenala) pokazao koliko je opasan u takvim situacijama, a u nastavku je još nekoliko pokušaja Nijemaca neutralizirao ponovno vrlo sigurni Ivušić. Gledajući u cjelini, stručni stožer Osječana može biti zadovoljan jer je i ovaj puta bilo puno više dobrih nego loših stvari u igri.

Ne smijemo ne spomenuti i skupinu navijača našeg Kluba koji su doputovali u daleku Andaluziju da bi nazočili ovoj provjeri. Ne baš mirni i „pitomi“ njemački fanovi (njih stotinjak) su ih cijelo vrijeme poprijeko gledali, neki su se čak u završnici utakmice htjeli i fizički obračunati s malobrojnim pripadnicima Kohorte koji baš ničim nisu provocirali. Srećom, na sportskom centru Dama de Noche nije bilo većih incidenata.