Naš najmlađi, 17-godišnji prvotimac postigao je izjednačujući pogodak u ogledu s dobrim Rumunjima.

U trećoj provjeri na zimskim pripremama nogometaši Osijeka imali su i najviše problema. Dinamo Bukurešt je s dosta motiva ušao u ovu utakmicu, pa je i osječka obrana bila na većim iskušenjima nego u prethodnim susretima. I za razliku od ogleda s Puskas Akademijom i Nurnbergom, prvi puta je naš prvoligaš imao rezultatski zaostatak i to sve do 80. minute kada je uslijedilo izjednačenje. Nije konačan ishod u ovakvim dvobojima primaran, uostalom svaki puta bude i jako puno promjena jer priliku dobivaju (gotovo) svi igrači, ali opet nikome nije, niti može biti svejedno ako se izgubi.

Malo se već i umor osjeti

Da još ima određenih propusta, to je jasno. Posebice jer se sada već osjeti i nešto veći umor uslijed jačeg intenziteta treninga. Stoga i na određene pogreške ne treba gledati previše kritički, budući da se najčešće događaju uslijed dekoncentracije u određenim trenucima igre što je uglavnom posljedica „težih“ nogu. Osim toga, ovdje su i protivnici dovoljno kvalitetni da znaju kažnjavati „žute minute“, kao što je to Dinamo učinio preko dosta neugodnog napadača Perovića. Iskušenja je bilo još, posebice u jednom razdoblju drugog poluvremena kada su Rumunji stvorili dvije-tri vrlo zrele prilike pred Malenicom. No, svoje je šanse imao i Osijek, i u prvih i u drugih 45 minuta. Realizacija baš i nije bila na visini, ali je činjenica da Bijelo-plavi često dolaze u situacije iz kojih mogu opasnije zaprijetiti suparničkim vratima.

Za status se treba izboriti

Isto tako, pojedinci će morati pružiti više da bi se ozbiljnije nametnuli i probili do udarne postave. Razumljivo je da svi žele biti u prvih 11, pa se zna pojaviti i nervoza ako nemaju takav status. Međutim, samo će ih rad na treninzima i pokazano na utakmicama približiti ili udaljiti od najbolje momčadi. Za kraj smo ostavili najmlađeg člana naše ekspedicije, Diona Belju. Svima je bilo drago što je baš on postigao pogodak za izjednačenje jer mu je to prvi u društvu Škorića, Marića i ostalih suigrača. Pokazao je svoju snalažljivost u kaznenom prostoru i potvrdio da se tom 17-godišnjaku mora posvetiti posebna pozornost u njegovom igračkom razvoju.