Ako su Kloppu i njegovim Redsima uvjeti bili zadovoljavajući onda je sve jasno na kojoj su razini.

Ovoga tjedna baš i nema sunca u Marbelli i njezinoj okolici. Još tamo od nedjelje je uglavnom i najčešće oblačno vrijeme, a u kraćim razdobljima spusti se i kiša. No, ništa ne remeti proces rada na terenima MFC-a gdje nas očekuje i posljednja pripremna utakmica, protiv moskovskog Lokomotiva, u četvrtak s početkom u 16 sati. Inače, u hotelu Barcelo Marbella su popravili i ponovno u funkciju stavili saunu u kojoj je prošle subote izbio manji požar. Nije ta vijest nešto posebno razveselila Osječane jer baš i nema onih koji su, nakon svega, zagrijani za tu vrstu rekuperacije…

Pridružili nam se poznati rivali

Zanimljivo, ovih dana su nam se pridružili i poznati sportski rivali. Stigli su, naime, nogometaši i vodstvo sofijskog CSKA, pa smo se zajednički prisjetili onih međusobnih europskih ogleda u ljeto prošle godine. Više nije za kormilom Ljupko Petrović, a u međuvremenu im je pristupio australski Hrvat Tommy Jurić kojega smo jako dobro upamtili s također europskog gostovanja u Luzernu kada je predvodio napad švicarske momčadi. Izgubili su Bugari u utorak 5:0 od Nurnberga kojega je Osijek svladao s dva gola razlike, pa smo i to komentirali za večerom, ponovno žaleći što nismo imali barem nešto duže zadržavanje u tim kvalifikacijama Europa lige… No, bit će novih izazova na međunarodnoj sceni, iako se za njih Bijelo-plavi moraju izboriti u sljedećih pet i pol mjeseci.

U petak posljednji trening prije povratka

Baš smo neki dan gledali u prostorijama Marbella Football Centra koliko je zvučnih i poznatih klubova boravilo ovdje na pripremama jer su ostavili domaćinu i dresove s potpisima ili nekom posvetom. Znakovito je da je među njima bio i Liverpool nekoliko dana uoči prošlogodišnjeg finala Lige prvaka s Tottenhamom koje je odigrano u Madridu. Ako su Kloppu i Redsima uvjeti bili zadovoljavajući, onda je  jasno da i najizbirljiviji ovdje pronalaze sve što im treba. Mi ćemo se odjaviti u ranim jutarnjim satima 25. siječnja, kada je planiran povratak kući.