Vrijednost momčadi moskovskog Lokomotiva je za nas vrtoglavih 137 milijuna eura, ali nikako nema predaje unaprijed!

Najjači suparnik, bez dvojbe i daleko najkvalitetniji od svih s kojima su dosad igrali Osječani na ovim pripremama preostaje nam prije povratka u Slavoniju. Lokomotiv iz Moskve ove je sezone bio sudionik grupne faze natjecanja Lige prvaka (nije mogao puno napraviti u skupini s Juventusom, Atleticom i Bayerom), ukupna je vrijednost njegove momčadi na Transfermarktu 137 milijuna eura, pa je i nama, kao i navijačima Osijeka, intrigantno iščekivati ovaj dvoboj i vidjeti što može naš prvoligaš protiv takvog suparnika. Na sastanku uoči utakmice trener Kulešević je svojim igračima jasno poručio da se i protiv renomiranog i neupitno jačeg tamaca treba postaviti hrabro, s motivom i željom da ga se pobijedi. Naravno da će to biti vrlo teško za ostvariti, ali treba vjerovati da je moguće.

Krychowiak skoro kao cijeli Osijek!

Trenutno najveća zvijezda Lokomotiva je iskusni poljski veznjak Krychowiak koji je ljetos došao iz PSG-a, a prije toga je igrao u Španjolskoj i Engleskoj. Sevilla ga je prodala Parižanima za 30 milijuna eura, dok mu je sadašnja tržišna vrijednost 20 milijuna, što je gotovo kao i cjelokupna osječka momčad! Odmah do njega su braća blizanci, stalni ruski reprezentativci Aleksey i Anton Miranchuk koji vrijede 18, odnosno 16 milijuna. Portugalac Joao Mario koji je na posudbi iz milanskog Intera je također na 18 milijuna, a zajedno sa sunarodnjakom Ederom može se pohvaliti naslovom prvaka Europe s jednom od najboljih nacionalnih vrsta Starog kontinenta. Tu je još jedan veznjak Barinov (12 mil.) zatim napadač Smolov (9 mil.) koliko vrijedi i Gruzijac Kvirkvelia na mjestu stopera. Nemoguće je ne spomenuti prekaljenog Nijemca Hoewedesa koji je s Elfom bio prvak svijeta te s Juventusom osvojio Scudetto. Našim ljubiteljima nogometa sigurno je itekako poznat i sada već veteran Farfan, budući da je nekada blistao u PSV-u i Schalkeu…

Grezda upitan, vraća se Lopa

Za kraj smo namjerno ostavili kapetana Lokomotiva, našeg neuništivog Vedrana Ćorluku. Već je osmu godinu u Moskvi i zasluženo ima pomalo kultni status. Pozdravio je naše dečke i poželio im puno uspjeha u nastavku sezone, kao i svaki puta ranije kada smo se međusobno sastajali upravo u Španjolskoj. Što se tiče našeg kadra i sastava za kojega će se odlučiti stručni stožer, upitan je Grezda zbog lakše ozljede dok će izvan kombinacija i ovaj puta ostati Gutieri, Žaper i Grgić te Kamenar koji se ozlijedio protiv Dinama iz Bukurešta. Lopa se uključio u normalan proces rada, treninzima se vratio i Mbakogu, a vidjet ćemo za koga će se Kulešević odlučiti u startnoj jedanaestorici.