Ne samo da su pobijedili uglednog protivnika (2:0) nego su naši nogometaši pokazali jako dobru igru.

Ugodno je bilo gledati prezentaciju Bijelo-plavih protiv Lokomotiva u društvu visoko pozicioniranih ljudi iz logistike trofejnog ruskog kluba. Svako malo bi pogledavali u zapisnik i propitkivali za osječke nogometaše koji su na terenu nadvisili njihovu skupocjenu momčad. Od početka se vidjelo da su naši dečki vrlo motivirano ušli u „generalku“ između ostaloga i zbog spoznaje da je s druge strane skup nogometnih milijunaša koji su već puno toga napravili u karijeri. Ipak, novac i ulaganja ne moraju biti presudni, posebice kada se Osječani postave tako homogeno i odlučno, bez ikakvog kompleksa u odnosu na suparnika.

Sve u znaku osječke momčadi

Bez ikakvog pretjerivanja, Osijek je pokazao više od velikana iz Moskve. Igra mu je bila tečnija, akcije jednostavnije i opasnije, a u konačnici nije izostao ni rezultat. Zaista se može zaključiti kako u osječkim redovima nije bilo slabog mjesta. Kapetan Škorić odigrao je, kako nam je na kraju priznao i Ćorluka, baš na reprezentativnoj razini, zajedno sa svim ostalim suigračima u obrani. U vezi je Kleinheisler preuzeo dirigentsku palicu i bilo ga je posvuda, a i bokovi su odradili svoj dio posla. I dok je Bočkaj neupitan, moramo istaknuti mladog makedonskog reprezentativca Todoroskog koji se vrlo dobro uklopio u udarnu postavu i potvrdio da u njoj može ozbiljno participirati. Grezdine mogućnosti znamo od ranije, dok je Marić i dalje „kobra koja ujeda“ čim mu se otvori prostor za egzekuciju. No, i svi ostali su bili i dobri i hrabri, što vrijedi i za mladiće koji su zaigrali tijekom drugog poluvremena.

Protivnika se sasvim limitiralo

Sve je to bilo lijepo promatrati i s male tribine modernog Marbella Football Centra, stječući dojam da su Bijelo-plavi spremni za ostvarenje svojih ciljeva u nastavku sezone. Naravno da se ne uzdižemo u visine i ne zanosimo da će sve sada i u HNL-u i Kupu biti na tragu ovoga što smo vidjeli s Lokomotivom, ali da možemo biti zadovoljni i optimistični – svakako. Protivnika se dobrim pozicioniranjem u zadnjoj liniji i velikim angažmanom ostalih igrača u fazi obrane limitiralo na svega nekoliko pokušaja i polušansi, dok su brzom tranzicijom i pravovremenim odigravanjima Osječani prijetili i preko krilnih pozicija i okomitim „ubadanjem“ među prekaljene internacionalce u ruskom defanzivnom bloku.

Trening-utakmica s Hermannstadtom

Iako je već bilo gotovo izvjesno da će ogled s Lokomotivom biti i posljednji na ovim pripremama, u četvrtak je u večernjim satima ipak potvrđeno kako će se Osijek od Marbelle nogometno oprostiti u petak u ranim poslijepodnevnim satima. No, neće to biti klasična provjera, već zatvorena trening utakmica i to protiv rumunjskog prvoligaša Hermannstadta koji zauzima deseto mjesto na tablici njihovog nacionalnog prvenstva. Trebalo bi se igrati dvaput po 35 minuta, a trener Kulešević će na teren poslati nominalno drugu momčad. Određenih poteškoća ima s bolešću i lakšim ozljedama, još je upitno tko će sve morati izostati, pa je onda i prihvatljivije da se ovaj dvoboj barem malo skrati. Početak je točno u podne.