I tijekom boravka u Marbelli isprofiliralo se 15-16 igrača koji će biti nositelji osječke momčadi u drugom dijelu sezone.

Završene su dvotjedne pripreme našeg prvoligaša u Andaluziji. Bijelo-plavi su u subotu u „cik zore“ napustili Marbellu te zrakoplovom iz Malage krenuli prema Budimpešti iz koje su se potom autobusom vratili u Osijek. S trenerom Ivicom Kuleševićem razgovarali smo o dojmovima iz Španjolske.

Sve je dobro prošlo. Imali smo jako dobre uvjete za rad, pri čemu prvenstveno mislim na vrhunske terene, a možemo reći da nas je i vrijeme poslužilo bez obzira što je drugi tjedan bilo i kišnih dana, ali bez vjetra. Suparnici su nam takodjer bili po mjeri i osobno sam zadovoljan učinjenim. Dosta je to dobro izgledalo tako da vjerujem da imamo dobar temelj i neku polaznu osnovu za optimizam uoči skorašnjeg nastavka sezone.

Najiskusniji su opet prednjačili

Dosta je igrača bilo u Marbelli, svi su imali priliku zaigrati, no minutaža im pritom nije bila podjednako raspoređena….

Isprofiliralo se 15-16 igrača koji su svakako u prvom planu kada govorimo o nekakvoj standardnosti. Kapetan Škorić i skupina najstarijih prvotimaca su i ovaj puta prednjačili, no dobro su radili i ostali, pri čemu moram pohvaliti mlađe dečke iz B momčadi kojima bi ovo trebalo biti dragocjeno iskustvo.

Standard kojega treba održa(va)ti

U pet provjera ostvarene su četiri pobjede uz jedan remi što je svakako obećavajući učinak, bez obzira što ishodi u tim dvobojima nisu imali primaran značaj.  

I ja sam, dakako, među onima kojima nikada nije svejedno kako će završiti utakmica iako se primarno nismo fokusirali na rezultat. Sigurno je uvijek ljepše pobjeđivati, ali sam više od toga zadovoljan načinom na koji smo odigrali te susrete i angažmanom kojega smo imali. Ako će to biti standard i ono ispod čega se nećemo spuštati u predstojećim natjecateljskim ogledima, sigurno ću biti vrlo zadovoljan.

„Vjerujem da ćemo dobro odabrati“

Može li se zaključiti da je udarna postava koja se suprostavila ruskom velikanu najbliža i startu prvenstvene utrke na gostovanju u Velikoj Gorici?

Moglo bi se reći da je tako. Doduše, imamo još nekih dvojbi koje trebamo riješiti u sljedećih sedam dana. Žaper nam, nažalost, još nije spreman trenirati punim intenzitetom, a dobro je što Jugovićeva ozljeda s Lokomotivom, prema prvim spoznajama, nije teže prirode. Nadalje, Pilj je naš standardan igrač koji je neko vrijeme imao izvjesnih problema i vidjet ćemo hoće li startati u prvih 11 ili s klupe. Lopa je bio u poštednom režimu, odigrao je samo posljednju utakmicu s Rumunjima, a znamo da nam je i on bitan jer uvijek može donijeti nešto svojim znanjem i iskustvom. Vjerujem da ćemo među zdravima i posve spremnima dobro odabrati.

Todoroski se ozbiljno nameće

Makedonac Todoroski je protiv Lokomotiva dobio šansu među starterima. Dojam je kako je vrlo blizu pozicije na desnom boku…

On je i ranije bio u kadru najbolje momčadi, uostalom igrao je s Goricom i Dinamom. Znamo njegove mogućnosti, dobro je radio, iskazao se i na utakmicama i on će sigurno biti među kandidatima za sastav, možda i od prve minute. Vrlo ozbiljno računam na njega.

Veljača će biti vrlo izazovna

Osijek i dalje igra dopadljivo, jasno napadački orijentiran što sigurno raduje i navijače. Nadamo se da će to na pravi način Bijelo-plavi pokazati i u proljetnoj polusezoni.

Prvenstvo je vrlo zahtjevno, a očekuje nas i teška prepreka u polufinalu Kupa. Posebno će naporno i vrlo izazovno biti u veljači jer ćemo imati derbi za derbijem. Želimo igrati atraktivan nogomet u kojem će uvijek biti cilj postići barem gol više od protivnika. S druge strane, još moramo popraviti neke stvari što se tiče defanzive jer momčadi koje primaju malo pogodaka uvijek mogu računati na visok plasman.