Gorica je sigurno kvalitetan suparnik protiv kojega se mora biti na visokoj razini da bi se osvojili bodovi.

Sve što se uvježbavalo na pripremama treba na pravi način pokazati u prvenstvenim utakmicama i to odmah na startu, posebice jer utakmica između Gorice i Osijeka nosi epitet maloga derbija. Uostalom, mala je bodovna razlika među momčadima koje pretendiraju na pozicije u gornjem dijelu ljestvice i u konačnici omogućuju izlazak u Europu na kraju sezone. Stoga je upravo u Velikoj Gorici vrlo bitno uhvatiti pravi zalet za ostvarenje jasno izraženih ambicija. Nitko od toga ne bježi, iako je isključivo zeleni travnjak mjerilo nečije kvalitete i mogućnosti.

Jedno od težih gostovanja

Gorica je vrlo ozbiljan protivnik, oko toga uopće nema dvojbe. Lovrić, Suk, Zwolinski, Ndiaye, Čabraja, vratar Kahlina i ostali to su puno puta dokazali i ove sezone. Unatoč tomu, Osječani namjeravaju ofenzivnom i napadačkom igrom doći do punog plijena i krenuti s pobjedom na jednom od zasigurno težih gostovanja. Kuleševićevi izabranici će morati biti i rastrčani i kreativni jer se s osrednjom partijom teško može računati na nedjeljne bodove. Trojac u napadu će imati zadaću pomagati veznom redu i obrani, budući da je teško istrpiti one koji su isključivo posvećeni napadu, bez igre u oba pravca. Dosta se na tomu radilo tijekom boravka u Marbelli, dobro je i funkcioniralo u jakim provjerama, pa se i prvi službeni dvoboj optimistički dočekuje.

Puno se očekuje od napadača

Iz dobre defanzive sigurno je lakše krenuti i opasnije prema protivničkom šesnaestercu. Goricu posjed lopte previše ne zanima, no znaju biti vrlo okomiti i ne smije im se ostaviti puno prostora. Vrlo zahtjevnu ulogu imat će centralni veznjaci Kleinheisler i Pilj jer će pokrivati veliki dio terena. Od Bočkaja i Todoroskog očekuje se da budu u čvrstom bloku kada se treba braniti, ali i preuzmu inicijativu kada se otvori prostor uz aut-liniju da su što češće u završnici napadačkih akcija. Nadamo se da će Marić zadržati učinkovitost iz prvog dijela sezone, a puno se očekuje i od Mancea i Grezde koji su različiti tipovi igrača i mogli bi se dobro nadopunjavati