Osijek je imao nešto veću inicijativu, češće je i pokušavao doći u zonu udarca, no nije bilo konkretnosti.

Kada utakmica završi podjelom bodova često su podijeljena mišljenja je li osvojen bod ili su ipak izgubljena preostala dva. Što se tiče malog derbija u Velikoj Gorici, nije bilo razočaranih niti nezadovoljnih na obje strane, što naravno ne znači da obje momčadi nisu pokušavale doći do punog plijena. Ipak, remi je pravičan ishod s obzirom na viđeno, a za nešto bolji dojam nedostajali su golovi jer gledateljima 0:0 sigurno nije rezultat kojega su priželjkivali dolaskom na stadion.

Moglo se više napraviti u napadu

Osijek je imao nešto više loptu u svom posjedu, češće je i pokušavao doći do prednosti, no rijetko je lopta išla u okvir domaćih vratiju. Ne može se reći da prigode Grezde (čiji je udarac Kahlina odlično obranio) i Mancea koji je iz blizine neometan pucao glavom nisu bile situacije iz kojih se mogao zabiti gol, pa ni pozicija u kojoj se našao Marić, no realizacije ovaj puta nije bilo. S druge strane, agilni Suk je u dva navrata stavio Ivušića na veća iskušenja i dobro je da ga nijednom nije uspio matirati. Osječani su bolje otvorili susret, u svojoj formaciji 3-4-3 su natjerali domaćina na vrlo oprezan pristup, pa su napadači Gorice Zwolinski i Ndiaye ostali prilično daleko od gostujućeg šesnaesterca u koji su tek ponekad ulazili. Za nešto više i konkretnije Bijelo-plavima su nedostajala točnija i brža proigravanja kada se činilo da bi možda mogli nešto više napraviti u prodorima prema Kahlini.

Skočili za jedno mjesto

Nije baš bilo ni puno ubačaja s krilnih pozicija, a udarci izvan kaznenog prostora nisu donijeli veće probleme domaćem vrataru. Nije se materijalizirao i veći broj prekida, posebice kornera jer su Goričani dobro i koncentrirano reagirali u takvim situacijama, pa baš i nije bilo prostora za konkretniju završnicu. Gledajući pozitivne strane ovoga remija, činjenica je kako smo se bodovno izjednačili s Rijekom i popeli za jedno mjesto na ljestvici, a Goricu pak zadržali na četiri boda zaostatka što također nije nevažno. Loše je što smo ostali bez kapetana Škorića koji je dobio treći žuti karton i neće ga biti u domaćem ogledu s Interom. No, bolje da ga nema u iduću subotu, nego da je morao pauzirati protiv Dinama, Rijeke ili Hajduka…

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL