Prvo je Lopa vrlo rano zaradio isključenje, potom se ozlijedio Bočkaj, a Inter je poveo s dva igrača više na terenu...

Zašto bodove nije moguće, a ni pametno upisati prije utakmice vidjelo se u ogledu osječkog i zaprešićkog prvoligaša. Samo jedan detalj i događaj na terenu puno toga može promijeniti, posebice kada se dogodi u tako ranoj fazi igre, već u 15. minuti. Bez obzira što je Osijek kvalitetniji od Intera, s desetoricom je teško srušiti bilo kojeg protivnika u HNL-u, poglavito kada si brojčano neravnopravan praktički 80 minuta! Bijelo-plavima se to dogodilo isključenjem Lope zbog dva žuta kartona i ovaj je susret nakon toga bio puno drugačiji od onoga što je domaćin planirao i zamišljao u „normalnim“ okolnostima.

Lopa je morao biti oprezniji!

Nužno je konstatirati da je Lopa naprosto morao biti koncentriraniji ioprezniji u situacijama kada su mu pokazivani kartoni. Već je u prvom napadu gostiju preoštro startao na gostujućeg igrača koji je bio daleko od Ivušićevih vratiju, da bi onda u pao u šesnaestercu Žuto-plavih  što je inače neuvjerljivi sudac Vidulin okarakterizirao simuliranjem i kaznio Ukrajinca crvenim kartonom. Lopa je ipak u podsvjesti trebao imati činjenicu da je moguć takav scenarij i izbjeći ga u spomenutim okolnostima... Na to se nadovezala i ozljeda Bočkaja što je također utjecalo na razvoj situacije, a konkretno i na rezultat. Naime, dok se ukazivala pomoć našem prvotimcu, Osijek je bio s dva igrača manje što su Zaprešićani iskoristili i postigli pogodak u trenucima dekoncentracije osječke obrane, prije nego li je Talys ušao kao prva osječka zamjena. Zaista se dosta toga lošega nadovezivalo jedno na drugo, pa je teško moglo ostati bez ikakvih posljedica.

Propuštene prave prigode

Dobro da je Marić nedugo nakon vodstva suparnika uspio izjednačiti na 1:1, pa smo se svi ponadali da će u drugom poluvremenu Osječani nekako ipak doći do pobjede. I bilo je prilika, imali su Kleinheisler, Grezda i Marić, sve su bile itekako ozbiljne, pogotovo ona prvog strijelca HNL-a, no rezultat se ipak nije promijenio. Nismo dočekali drugi pogodak, iako treba priznati da su i Žuto-plavi imali neke svoje prilike koje su također mogli materijalizirati. Za nas su to dva izgubljena boda, u kontekstu onoga što smo očekivali, to nije upitno. Mala nam je utjeha da uslijed svega opisanoga nije doživljen poraz koji bi prekinuo seriju nepobjedivosti osječke momčadi u Gradskom vrtu. Sada se, pak, treba što bolje pripremiti za novo domaćinstvo i nedjelju kada nam stiže državni prvak Dinamo, vjerujući da se može pronaći put do pobjede.

Foto: Davor Javorović/PIXSELL